Tips & Inspiratie

Hier lees jij alles over onze blogs, tips en nieuwste projecten.

5 Budget tips voor interieurinrichting horeca

5 Budget tips voor interieurinrichting horeca

<< Terug naar overzicht

Je hebt een beperkt budget maar je wil een nieuwe horeca zaak beginnen of je huidige interieur een opfrisser geven. Waar moet je dan op letten? In deze blog geven we je 5 tips voor interieur met impact op een budget.

Tip 1: Ken je doelgroep

Stel voordat je gaat beginnen vast wie je doelgroep is. Welke keuzes passen het beste bij de doelgroep? Wat verwacht de doelgroep van jouw zaak? Denk bij het stellen van prioriteiten aan de doelgroep die je wil aantrekken en ga na of het de investering van je budget waard is. Omdat klanten een langere tijd doorbrengen in een horeca zaak dan in een verswinkel is het belangrijk dat de klant zich in jouw zaak thuis voelt.

Tip 3: Bezuinig nooit op verlichting

Het hebben van goede belichting is heel belangrijk. Het licht in je zaak zet de toon voor de sfeer die gecreëerd wordt. De sfeer is in een horeca zaak erg belangrijk, daarom is het verstandig om van te voren na te denken over welke sfeer je jouw zaak wil geven. De inrichting en de sfeer komen alleen tot hun recht door goede belichting. Investeer daarom je budget liever iets meer in een goed lichtplan dan mooie materialen die door slechte verlichting niet tot hun recht komen.

Heb je hulp nodig bij het maken van een professioneel lichtplan? Lees dan onze blog 'Een lichtplan in 3 stappen'.

TIP 4: Focus je op één element

De visuele impact van een ruimte moet sterk zijn. Creëer daarom een blikvanger met een wow-effect. Denk bijvoorbeeld aan een zithoek, bar of een muur. Focus je dus wel op maar een element, anders kan het snel te druk worden. Besteed liever iets meer geld aan een ruimte, dan door de hele winkel overal maar iets te doen. De blikvangers worden juist kenmerken voor je zaak.

Tegenwoordig zie je veel vaker winkels met een 'Instagrammable' plek in de winkel. Dit is een visueel aantrekkelijk onderdeel in de winkel waar klanten graag mee op de foto willen zodat ze het op Instagram kunnen posten. Een goed uitgewerkte eyecatcher kan al dienen als zo'n hotspot.

TIP 5: Gebruik je terras

Vergeet je terras niet mee te nemen tijdens het inrichten van je zaak. Het interieur is belangrijk maar als mensen buiten lopen zien ze eerst het terras. Als je terras er aantrekkelijk uitziet zijn klanten eerder geneigd om naar jouw zaak te komen. Probeer de stijl van het interieur door te voeren op je terras, zodat je dezelfde sfeer en samenhang behoudt.

Wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op
CONTACT OPNEMEN
AANBEVOLVEN PRODUCTEN

CONTACT ONS
NIEUWSGIERIG NAAR WAT VERLICHTING VOOR JOUW WINKEL KAN DOEN?
Neem dan eens contact op en vraag naar de mogelijkheden? Wij adviseren je graag vrijblijvend.
CONTACT OPNEMEN

Terug naar blog