Tips & Inspiratie

Hier lees jij alles over onze blogs, tips en nieuwste projecten.

De winkelinterieur trends voor deze zomer

De winkelinterieur trends voor deze zomer

<< Terug naar overzicht

De Winkelinterieur trends voor de zomer van 2023

5 april 2023

Share:

Met de zomer van 2023 in zicht, kijken veel retailers uit naar nieuwe trends en ontwikkelingen op het gebied van winkelinterieur. Consumenten verwachten niet alleen een naadloze en efficiënte winkelervaring, maar ook een aantrekkelijke en boeiende omgeving die hen inspireert om terug te komen. Hieronder bekijken we de belangrijkste trends voor winkelinterieur in de zomer van 2023:

- Duurzaamheid

Duurzaamheid blijft een belangrijk thema in de retailwereld en zal ook in de zomer van 2023 een prominente plaats innemen in winkelinterieurs. Retailers zullen zich richten op het gebruik van gerecyclede en hergebruikte materialen, zoals hout, glas en metaal, om een duurzame, natuurlijke en milieuvriendelijke winkelruimte te creëren.

- Technologie

Technologie zal in toenemende mate worden geïntegreerd in winkelinterieurs, waardoor de winkelervaring naadlozer en efficiënter wordt. Dit kan variëren van geautomatiseerde kassa's en zelfscanners tot interactieve displays. Waar zelfscanners en geautomatiseerde kassa’s in speciaalzaken nu nog ver weg of zelfs onmogelijk lijken, zien we langzaam de eerste locaties waar dit getest en uitgevoerd wordt.

- Natuurlijke elementen

Het gebruik van natuurlijke elementen in winkelinterieurs zal in de zomer van 2023 populair blijven. Planten en bloemen worden vaak gebruikt om een gevoel van rust en ontspanning te creëren, terwijl materialen zoals hout en steen een organische uitstraling geven aan de ruimte. Op deze manier wordt een gevoel van rust en vertrouwen gecreëerd in de snelle en drukke wereld waar we in leven.

- Minimalisme

Minimalisme blijft een trend in de zomer van 2023, waarbij de focus ligt op het creëren van ruimtes die rust en eenvoud uitstralen. Het gebruik van strakke lijnen, neutrale en zachte kleuren is een effectieve manier om een moderne en stijlvolle uitstraling te creëren.

- Lokale invloeden

Met de toenemende belangstelling voor lokale en ambachtelijke producten, zal ook de invloed van lokale culturen en stijlen toenemen in winkelinterieurs. Dit kan variëren van kunstwerken en ambachtelijke producten tot decoraties en kleuren die kenmerkend zijn voor de lokale omgeving. Het benadrukken van de oorsprong en de eigenschappen van deze oorsprong voegt waarde toe aan jouw producten. Een gemakkelijke manier hiervoor is het drukken van deze informatie op prijskaarten.

- Multifunctionele ruimtes

In de zomer van 2023 zullen retailers zich meer richten op multifunctionele winkelruimtes die flexibiliteit bieden voor verschillende soorten evenementen en activiteiten. Denk aan pop-up shops, en workshops die in de winkelruimte kunnen plaatsvinden, maar ook ruimtes die op verschillende momenten van de dag een andere functie hebben.

- Verlichting

Verlichting is een belangrijk onderdeel van elk interieur en zal in de zomer van 2023 een prominente plaats innemen in winkelinterieurs. Het gebruik van zachte verlichting kan een gezellige en uitnodigende sfeer creëren, terwijl felle verlichting de nadruk kan leggen op bepaalde producten of displays.

Praktische tips mee te gaan in deze trends

Als ondernemer is het belangrijk om mee te gaan met de trends op het gebied van winkelinterieur, om zo een aantrekkelijke en boeiende omgeving te creëren voor klanten. Hieronder volgen enkele praktische tips om in deze trends mee te gaan:

- Voeg natuurlijke en duurzame elementen toe

Voeg natuurlijke elementen toe zoals planten en bloemen om een gevoel van rust en ontspanning te creëren, terwijl materialen zoals hout en steen een organische uitstraling geven aan de ruimte. Kies voor duurzame materialen zoals gerecyclede en hergebruikte materialen om een duurzame en milieuvriendelijke winkelruimte te creëren. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van hout, glas en metaal.

- Minimaliseer het interieur

Minimaliseer het interieur door gebruik te maken van strakke lijnen, neutrale kleuren en decoratie die de focus op jouw product legt. Dit creëert een moderne en stijlvolle uitstraling die rust en eenvoud uitstraalt.

- Focus op oorsprong

Gebruik lokale invloeden zoals kunstwerken en ambachtelijke producten om de winkelruimte een kenmerkend en uniek karakter te geven. In veel gevallen zullen lokale producten al gebruikt worden. Op dit moment is het belangrijk om deze informatie zo veel mogelijk over te dragen naar jouw klanten. Natuurlijk kan dit door het te vertellen, maar het laten zien heeft een groot effect. Dit kan bijvoorbeeld al door het gebruik van logo’s en iconen op jouw prijskaarten.

- Maak ruimte multifunctioneel

Maak de winkelruimte multifunctioneel door het creëren van ruimtes die flexibiliteit bieden voor verschillende soorten activiteiten, zoals workshops, maar ook voor andere indelingen door het jaar heen om de klant te blijven verrassen. Dit zorgt niet alleen voor een unieke winkelbeleving, maar kan ook zorgen voor een betere klantbinding.

- Besteed aandacht aan verlichting

Besteed aandacht aan verlichting om een gezellige en uitnodigende sfeer te creëren. Maak gebruik van zachte verlichting om rust te brengen, terwijl felle verlichting de nadruk kan leggen op bepaalde producten of displays. Liever hulp bij het bepalen en instellen van de juiste verlichting? Neem dan gerust contact met ons op.

Het inzetten van accessoires

Accessoires zijn een uitstekende manier voor ondernemers om de trends van winkelinterieur van de zomer van 2023 te volgen en hun winkelomgeving aantrekkelijker te maken. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

- Gebruik decoratieve accessoires met focus op product

Decoratieve accessoires zoals voorraadpotten, presentatieschalen en plateaus kunnen helpen om de sfeer te ondersteunen in jouw winkelruimte, zonder de focus op jouw producten weg te nemen.

- Maak gebruik van functionele accessoires

Functionele accessoires zoals manden, haken en planken kunnen worden gebruikt om de winkelruimte te organiseren en om de producten te presenteren op een aantrekkelijke manier. Gebruik functionele accessoires om de efficiëntie te verhogen en om de ruimte optimaal te benutten.

- Maak gebruik van seizoensgebonden accessoires

Seizoensgebonden accessoires zoals decoraties voor de feestdagen of zomerse items zoals strandballen en parasols kunnen worden gebruikt om een feestelijke sfeer te creëren in de winkelruimte. Gebruik seizoensgebonden accessoires om de aandacht van klanten te trekken en om de verkoop te stimuleren.

Het bijhouden van de nieuwste trends op het gebied van winkelinterieur kan een uitdaging zijn, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de winkelomgeving aantrekkelijk en boeiend blijft voor klanten. Door gebruik te maken van de praktische tips die in deze blog zijn besproken, kan jij de trends van de zomer van 2023 volgen en de winkelruimte transformeren in een aantrekkelijke en winstgevende omgeving. Met behulp van accessoires kun je een persoonlijk tintje geven aan het winkelinterieur en tegelijkertijd focus op het product versterken. Op naar een succesvolle zomer van 2023!

Wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op
CONTACT OPNEMEN

CONTACT ONS
NIEUWSGIERIG NAAR WAT WIJ VOOR JOUW WINKEL KUNNEN DOEN?
Neem dan eens contact op en vraag naar de mogelijkheden? Wij adviseren je graag vrijblijvend.
CONTACT OPNEMEN

Terug naar blog