Contact | Klantenservice | PEACK Interior

Contact & klantenservice

Onze contactmogelijkheden

Vragen, advies of een van onze adviseurs spreken? Neem gerust contact op via een van onderstaande opties! 

Wij zijn standaard bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur

Liever dat wij contact opnemen met jou? 

Komt het nu niet uit of zijn wij op dit moment niet direct bereikbaar? Geen probleem! Vul dan gemakkelijk ons contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op om jou te helpen. 

Wat onze klanten over ons zeggen

Kwaliteit, dat is waar we voor staan. Niet alleen in onze producten, maar ook in onze service. We doen wat we zeggen en zeggen wat we doen. Bekijk hieronder wat onze klanten over ons zeggen.

Meer lezen over onze services en voorwaarden? 

Bezorging & Levertijden

Ruilen & Retourneren

Algemene voorwaarden

Waar vind je ons?

Wil je liever langskomen om de mogelijkheden voor jouw zaak te bespreken? Contact ons gerust om een afspraak op één van onze locaties te plannen. Wij zorgen dat er een adviseur voor jou klaarstaat om samen de mogelijkheden te bespreken.

You are in advanced mode.

You can turn it off in left sidebar. To use advanced options, you will need to enter your own Google Maps API Key.

Get Google API Key

You are in advanced mode.

You can turn it off in left sidebar. To use advanced options, you will need to enter your own Google Maps API Key.

Get Google API Key

Inspiratie voor jouw zaak?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Overige informatie 

Adres: Prinsenweide 13, 7317 BA Apeldoorn

KVK: 81068107

BTW: NL861914545B01

TeamViewer

TeamViewer is een programma dat u kunt downloaden waardoor het mogelijk wordt gemaakt technische ondersteuning te bieden op afstand.


1. Download TeamViewer hier

2. Installeer de app van TeamViewer op uw computer

3. Als TeamVier is opgestart, geeft u het Partner-ID en wachtwoord door aan ons

4. Waarna wij uw computer op afstand bedienen om uw probleem voor u op te lossen


U hoeft zich geen zorgen te maken, wij gaan altijd vertrouwelijk met informatie om. Het ID en wachtwoord vervalt na 10 minuten, het is dus niet zo dat wij met het ID en wachtwoord blijvend toegang hebben op uw computer. Er wordt dan ook nooit informatie doorgegeven aan derden. Lees hier meer over uw privacy.


Klachtenregeling

Het kan helaas voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden u aan om uw klacht altijd eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar contact@peackinterior.com en/of te bellen naar 085 760 2206. Wij zullen er alles aan doen om eventuele klanten of opmerkingen op te lossen en samen te kijken naar een geschikte oplossing. 


Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/geschil. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.