Prijskaarten

Prijskaarten voor winkels

Prijskaarten. Een onmisbare tool voor iedere winkelier om de prijzen van producten of diensten te communiceren naar jouw klanten en gemakkelijk leesbaar te maken. Het verstekken van productinformatie is belangrijker dan ooit nu klanten en consumenten kritischer zijn over producten die zij kopen en de prijzen die zij hier voor betalen.

Hoe prijskaarten maken?

Voor het maken van prijskaarten zijn veel verschillende opties. In sommige gevallen worden deze handmatig gemaakt van papier, karton of geplastificeerd materiaal, maar dit is een vrij intensieve en minder hygiënische oplossing die slechts voor een korte termijn functioneel is. Bij PEACK maken we gebruik van stevige en duurzame PVC prijskaarten die herbruikbaar en hygiënisch zijn én minder snel beschadigen. Zeker in omgevingen waar met eten gewerkt wordt, zijn PVC prijskaartjes sterk aan te raden. De prijskaartjes zijn in allerlei kleuren beschikbaar: van zwart tot goud en van graniet tot hout. Hierdoor kan je ze perfect laten sluiten bij de inrichting en stijl van je winkel.

In combinatie met een prijskaartprinter print jij met deze kaarten jouw eigen prijskaarten. De printers zijn speciaal ontworpen om prijskaartjes en labels af te drukken en worden vaak gebruikt in de detailhandel, speciaalzaken en magazijnen, waar het belangrijk is om snel en efficiënt prijskaartjes te kunnen produceren. Prijskaartprinters kunnen hoogwaardige afdrukken maken met scherpe, duidelijke letters en afbeeldingen. De kwaliteit van de afdrukken is belangrijk omdat de prijskaarten gemakkelijk te lezen en te begrijpen moeten zijn voor klanten. De kaarten worden bedrukt met hoge temperatuur, zodat de kaartjes incl. de tekst water- en vetbestendig zijn.

Liever niet zelf printen of eerst kaarten bestellen en uitproberen?

Bekijk dan onze prijskaartprintservice. Bij kleine aantallen prijskaartjes kan dit een oplossing betekenen zonder dat je direct een prijskaartprinter hoeft aan te schaffen. Of wil je een aantal speciale prijskaartjes in je winkel voor een feestdag of andere speciale gelegenheid? Kies er dan voor om een batch speciale kaartjes te laten printen.

Het ontwerp van prijskaarten

Prijskaarten en prijskaartjes worden vaak ontworpen met het oog op het aantrekken van de aandacht van klanten. Ze kunnen worden ontworpen in verschillende kleuren, vormen en lettertypen om op te vallen tussen andere producten en informatie. De prijskaarten zijn er in verschillende afmetingen en vormen. Kies de grootte en vorm die geschikt is voor de producten die je wilt markeren en voor de beschikbare ruimte op het schap of display. Standaard werken we met prijskaarten die de afmeting hebben van een creditcard (85x54mm). Zorg ervoor dat de prijskaarten gemakkelijk leesbaar zijn en de informatie die je wilt communiceren, duidelijk weergeven.

Welke informatie kan er op mijn prijskaarten?

Prijskaarten en prijskaartjes bevatten meestal informatie zoals de naam van het product, de prijs, de eenheidsprijs (per gewicht of volume), eventuele kortingen, aanbiedingen en andere belangrijke informatie. Ze kunnen ook worden gebruikt om aanbiedingen en kortingen aan te kondigen op speciale displays. We hebben enkele tips opgesteld voor het maken van effectieve prijskaarten:

1. Houd het simpel: Zorg ervoor dat de prijskaarten gemakkelijk te lezen en te begrijpen zijn. Gebruik een groot, duidelijk lettertype en vermijd een overdaad aan informatie op de kaart.

2. Maak het opvallend: Gebruik een opvallend ontwerp om de aandacht van de klant te trekken. Houd er rekening mee dat de kaart moet passen bij de uitstraling van de winkel en het product. Voeg bijvoorbeeld de huisstijl of het logo toe op de kaarten. Als het product van een bekend merk is, kan het nuttig zijn om het merklogo op de prijskaart te plaatsen. Dit kan helpen bij het opbouwen van merkherkenning en kan klanten helpen om snel het gewenste product te vinden. Speciaalzaken hebben vaak een uniek en eigenzinnig karakter en de prijskaarten kunnen daarbij aansluiten. Het logo van de winkel kan ook op de prijskaart staan. Dit kan bijdragen aan de branding van de winkel. Prijskaarten kunnen bijvoorbeeld worden ontworpen in de stijl van de winkel of aangepast aan de seizoenen en feestdagen.

3. Vermeld de prijs duidelijk: Zorg ervoor dat de prijs duidelijk wordt vermeld en dat er geen verwarring kan ontstaan over de kosten. Als er kortingen of aanbiedingen gelden voor het product, helpt het om deze te vermelden op de prijskaart. Dit kan klanten helpen bij het nemen van beslissingen.

4. Voeg productinformatie toe: Voeg indien mogelijk aanvullende informatie toe aan de kaart, zoals product beschrijvingen of specificaties. Dit kan klanten helpen bij het maken van aankoopbeslissingen en kan ook het vertrouwen in het product vergroten. Als het om voedsel gaat, kan het helpen om ingrediënten en allergenen te vermelden. Als het product afkomstig is uit een bepaald land of regio, kan het nuttig zijn om dat op de prijskaart te vermelden. Dit kan bijvoorbeeld belangrijk zijn voor klanten die lokale producten willen kopen of eigenschappen van producten uit een specifieke regio belangrijk vinden.

5. Zorg voor consistentie: Zorg ervoor dat alle prijskaarten in de winkel op dezelfde manier worden ontworpen en weergegeven. Dit draagt bij aan een consistente en professionele uitstraling van de winkel.

Prijskaarten plaatsen en bevestigen

Prijskaarten worden doorgaans vaak vastgemaakt aan het presentatiemiddel in de winkel, naast het product geplaatst of op het schap waar het product wordt verkocht. Voor alle soorten producten worden veel verschillende presentatiemiddelen gebruikt, vandaar dat we verschillende opties prijskaarthouders hebben ontwikkelt. Met onze prijskaarthouders heb je een stijlvolle en professionele winkelpresentatie zo voor elkaar. De prijskaarthouders zijn geschikt voor o.a. (brood)manden, planken, schalen en rekken. Ze zijn beschikbaar in verschillende hoogtes, afmetingen en met diverse bevestigingen zoals klemmen en prikkers. Alle houders zijn geschikt voor onze PVC prijskaartjes.

Advies over de juiste prijskaarten, prijskaarthouders of printers?

Kom je er niet helemaal uit of wil je toch graag advies over de juiste ? Neem dan gerust contact met ons op!
We kijken graag met je mee naar een geschikte oplossing.