Tips & Inspiratie

Hier lees jij alles over onze blogs, tips en nieuwste projecten.

3 tips voor effectieve routing in je winkel

3 tips voor effectieve routing in je winkel

<< Terug naar overzicht

2 MEI 2022

Share:

Koopgedrag van klanten sturen door gebruik te maken van een effectieve winkelroute. Iets waar elke winkelier rekening mee moet houden bij het inrichten van zijn of haar winkel. Klanten leggen in veel gevallen een automatische route af in je winkel. Zo neigen klanten over het algemeen naar rechts bij binnenkomst en kijkt men voornamelijk naar rechts op de route. Maak gebruik van deze kennis door je producten strategisch in de route te plaatsen. Hierbij 3 tips voor een effectieve looproute in je winkel.

Tip 1: klanten zijn geneigd om voornamelijk naar rechts te kijken

Doordat de aandacht van een klant voornamelijk rechts georiënteerd is, biedt dit een kans om hier producten te presenteren. Plaats producten waarop je aandacht wil vestigen aan de rechterzijde van de routing, bijvoorbeeld producten met een hoge winstmarge.

Belangrijk is om door middel van duidelijke routing en signing aan te geven waar klanten deze producten kunnen vinden en ze daarnaast voldoende informatie te geven over het product, zoals de prijs.

TIP 2: PLAATS GOEDLOPENDE PRODUCTEN AAN HET EINDE VAN DE ROUTE​

Klanten weten voordat ze je winkel instappen al wat ze willen kopen. Plaats daarom deze producten aan het einde van de route. In het geval van de bakker zou het brood aan het einde worden geplaatst. Producten die wellicht interessant kunnen zijn voor klanten presenteer je aan het begin van de route.

In een verswinkel zijn dat de producten die aandacht trekken bij de ingang van de winkel. Heb je bijvoorbeeld een heel kleurrijk taartje gebruik dan de “stopkracht” van dit product om klanten in je winkel te krijgen. Klanten zijn direct na binnenkomst eerder geneigd producten te bekijken en te kopen die ze vooraf aan het bezoek niet gepland hadden te kopen.

TIP 3: KLANTEN KIJKEN VOORUIT​

Nadat klanten een winkel binnenkomen, kijken ze in de regel altijd vooruit. Dit wetende, is het daarom van belang om producten in het zicht te plaatsen die je het meest onder de aandacht wil brengen. Loop hiervoor je eigen winkel binnen en kijk waar je blik naartoe gaat. Is dat een bepaalde muur? Maak dan daar gebruik van een wandpresentatie met producten met een hoge brutowinstbijdrage.

Belangrijk is wel dat de routing duidelijk is en een klant niet in verwarring brengt. Met een display of eiland kan je een klant sturen, maar zet deze wel op een logische plek in je winkel. Formaat is hier heel belangrijk. Een net te lage display zorgt ervoor dat een klant er over heen kan kijken en de aandacht verdeeld wordt over de display en bijvoorbeeld een ander deel van de route. Een afgeleide klant koopt uiteindelijk minde.

Wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op

CONTACT OPNEMEN
PRODUCTEN GESELECTEERD VOOR JOU

CONTACT ONS
NIEUWSGIERIG NAAR WAT VERLICHTING VOOR JOUW WINKEL KAN DOEN?

Neem dan eens contact op en vraag naar de mogelijkheden? Wij adviseren je graag vrijblijvend.

CONTACT OPNEMEN

Terug naar blog