5 Tips voor schoonhouden en onderhoud – PEACK
Sfeerbeeld hoe restyle je je winkel op budget

5 tips voor schoonhouden en onderhouden van je presentatiewaar

15 januari 2022

Share:

Wil jij de pronkkracht van je winkel behouden? Mooi, wij ook! Goed onderhoud en de juiste manier van schoonmaak zijn hiervoor van belang. Daarom hebben wij de tips en trucs van onze experts bij elkaar geraapt. Benieuwd wat jij kan doen? Lees dan ons artikel over schoonmaak en onderhoud van je presentatiewaar, zoals gebaksplaten, manden en toonbankschalen. 


Niemand twijfelt er nog over of jouw toonbank het belangrijkste element in jouw winkel is. Sterker nog; een goed onderhouden toonbank kan geeft jouw winkel pronkkracht. Het is dan ook niet vreemd dat de toonbank er goed bij moet staan. Goed onderhouden en schoon. Helaas, door dagelijks gebruik, toont een toonbank gebruikssporen. In dit artikel zullen we de stappen bespreken die je kunt nemen om jouw toonbanken in topconditie te houden, inclusief hoe je vlekken kunt verwijderen en hoe je ze er als nieuw uit laat zien. Van dagelijks onderhoud tot specifieke vlekkenbehandeling, we zullen je begeleiden in het behoud van een professionele uitstraling voor jouw winkel.

TIP 1: Reageer direct op vlekken

Logisch... en érg voor de hand liggend? Klopt. Maar toch relevant. Want, ondanks het voor de hand liggende zien we toch hardnekkige vlekken voorbij komen. Voorkom hardnekkige vlekken. Let hierbij voornamelijk op met zure producten, want deze kunnen bijtend zijn voor de coating. Wacht niet, pak dat doekje. Het is belangrijk om presentatiewaar schoon te houden en vlekken direct te verwijderen voordat ze de kans krijgen om hardnekkig te worden. Het verbaasd je vast niet, maar wie vlekken lang laat zitten verhoogt de kans op hardnekkigheid. Zonde van je pronkkracht. De oplossing? Gebruik een mild reinigingsmiddel en een zachte doek of sponst om je presentatiewaar af te nemen. 


TIP 2: Maak dagelijks schoon

Nog een inkoppertje, maak dagelijks (voorzichtig) schoon! Zelfs wanneer je adequaat op vlekken inspringt, maak dagelijks schoon. Je ziet namelijk niet iedere vlek met het blote oog of je mist er gewoon een. Voor specifieke vlekken, zoals koffie- of wijnvlekken, gebruik een mild reinigingsmiddel. Gebruik bij hardnekkige vlekken een zachte borstel om de vlek voorzichtig te behandelen. Zijn de producten niet erg vies, probeer de vaatwasser dan ook zo veel mogelijk te vermijden. Bijvoorbeeld  gebaksplaten veelvoudig in de vaatwasser doen, kan er op den duur voor zorgen dat de coating minder sterk wordt en hierdoor gevoeliger zijn voor beschadigingen.


TIP 3: Gebruik geen schurende producten

Voorkom krassen en beschadigingen in je coating. Vermijd het gebruik van schurende producten of schuursponzen op presentatiewaar, omdat dit kan leiden tot krassen of beschadiging van het oppervlak. Krassen en beschadigingen kunnen weer leiden dat viezigheid zich beter kan hechten en hierdoor voor onhygiënisch plekken. Gebaksschalen, toonbankschalen en manden zijn bewerkt met een beschermende coating. Deze coating is gevoelig voor schurende producten. Dus, je weet het! Niet schuren. 


TIP 4: Bescherm tegen vocht

Voorkom langdurig vochtige plekken op producten met een coating (zoals gebaksplaten en draadmanden). Zorg dat de presentatiewaren niet blootgesteld worden aan teveel vocht, omdat dit kan leiden tot verkleuring of beschadiging. Te lang in het water laten liggen kan tot verkleuring leiden, omdat er op veel plekken in ons land veel kalk in het water zit en dit zich hecht aan de coating. Indien de coating beschadigd blijkt te zijn, dan kan vocht onder de coating terecht komen en grip krijgen op het metaal eronder. Zonde, want dan roest je gebaksplaat of mand onder de coating weg. Genoeg reden om je presentatiewaren droog te bewaren denken wij zo. 


TIP 5: Voer regelmatig onderhoud uit

Ik hoor je al denken, 'onderhoud op mijn schalen, platen of manden', dat kan toch niet?' Dat klopt. Onderhoud  op je presentatiewaar hoeft niet en kan niet. De waren bezitten namelijk geen losse onderdelen die onderhoud eisen. Waar je wel onderhoud op kan uitvoeren, zijn je 

presentatiemeubels. Voer regelmatig onderhoud uit op de presentatiemeubels, zoals het bijwerken van afdichtingen of het vervangen van onderdelen die versleten zijn. Dit kan helpen om beschadiging te voorkomen en de levensduur van zowel je meubel als je presentatiewaar verlengen. Maak ook meubels schoon met een mild reinigingsmiddel. Bijtende middelen kunnen er namelijk voor zorgen dat kitranden worden aangetast.


Kortom het is van groot belang om regelmatig onderhoud en schoonmaak uit te voeren op zowel je presentatiewaar én je meubels om je pronkkracht te behouden en beschadiging te voorkomen. Dit draagt bij aan de positieve winkelervaring en het positieve imago van jouw winkel. 


Wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op

Producten die horen bij deze blog

CONTACT ONS
NIEUWSGIERIG NAAR WAT WIJ VOOR JOUW WINKEL KUNNEN DOEN?
Neem dan eens contact op en vraag naar de mogelijkheden? Wij adviseren je graag vrijblijvend.