Tips & Inspiratie

Hier lees jij alles over onze blogs, tips en nieuwste projecten.

Met deze 4 interieur tips verkoop je meer in je winkel

Met deze 4 interieur tips verkoop je meer in je winkel

<< Terug naar overzicht

met deze 4 interieur tips verkoop je meer in je winkel

19 november 2022

Share:

De inrichting en het interieur van je winkel heeft onbewust invloed op hoeveel je verkoopt, elke vierkante meter is belangrijk en heeft een eigen taak. Maar hoe richt je alles zo effectief mogelijk in, terwijl je ook de gewenste sfeer behoudt? Hieronder geven we je 4 belangrijke tips voor het creëren van een interieur die zorgt voor omzetstijging.

waarom visual merchandising belangrijk is

Visual merchandising gaat over het overtuigen van een klant die net je winkel is binnengekomen. Als je dit goed doet, komt die klant dan niet met één, maar met twee of drie producten naar buiten lopen. De juiste inrichting laat een klant snel laten zien wat relevant is voor hen. Hierdoor pak je gelijk de aandacht en overtuig je klanten zodat ze snel weer zullen terugkomen voor meer. Strategisch winkelinterieur kan het verschil goedmaken tussen winst en verlies.

TIP 1: Zet de bestsellers achteraan in je winkel

Wanneer klanten voor het eerst je winkel binnenstappen komen ze heel even in een transitiefase terecht. Dit is een moment waarin ze je producten en aanbiedingen nog niet goed in kaart hebben gebracht. Plaats dus geen producten naast de ingang die heel veel aandacht nodig hebben.

Naast de inrichting hebben zowel geur als geluid een directe impact op het koopgedrag van je klant. Houd er dus rekening mee dat de geuren en muziek die zich afspeelt in je winkel past bij jouw concept en bijdragen aan een goede sfeer.

TIP 2: Houd alles aan de rechterkant​

Meerdere studies hebben aangetoond dat klanten bijna gelijk naar rechts kijken als ze een winkel binnenstappen. Met deze informatie in het achterhoofd kan je dus het beste op die plek een muur of kast inrichten met producten die jou de hoogste winstmarge geven. Dit is daarom ook een goede plek voor speciale producten of aanbiedingen. Zet hier dus niet je toonbank neer!

En het zal geen nieuws zijn, maar de meeste impulsaankopen worden gedaan bij de kassa en toonbank wanneer mensen even moeten wachten. Dit wetend, kan je hier met je interieur op inspelen. Een impuls aankoop wordt gedaan uit emotie, dus is presentatie heel belangrijk om de impuls te stimuleren.

TIP 3: Creëer een looproute door je winkel​

Een verswinkel bestaat vaak niet uit meerdere verdiepingen, maar een looproute is in elke winkel essentieel. Het is belangrijk om je productpresentatie logisch in te delen. Het doel van de indeling moet zijn dat je klant automatisch zo veel mogelijk ziet. Dus creëer een onzichtbaar pad dat klanten intuïtief zullen volgen en probeer daarbij zoveel mogelijk van je producten te laten zien.

Klantgedrag kan niet alleen sturen met het interieur maar ook met winkelpresentatie. Een klant loopt naar een positie in de winkel waar zijn of haar aandacht op valt. Met kleuren, verlichting of tekst kan je dit voor elkaar krijgen, maar vergeet ook niet dat reuk of nieuwsgierigheid kan helpen bij je looproute.

TIP 4: Houd zoveel mogelijk ruimte op je toonbank​

Het is het beste als de ruimte op je toonbank zo veel mogelijk vrij houdt voor je klant, want de ruimte kan een klant nodig hebben voor een tas of gedane aankopen. De dagen van toonbanken met grote en massieve kassa’s zijn voorbij. Een kleine digitale kassa met een goed contactloos pinapparaat werkt prima en geeft meer zicht op je producten. Met deze pinautomaat bespaar je een hoop ruimte op dit belangrijk stukje van je winkel.

Onderschat het potentieel van je toonbank niet. Selecteer zorgvuldig welke items je hier wilt laten zien. Dit is dus het moment dat mensen namelijk nog een impulsaankoop kunnen doen. Gebruik daarom je toonbank niet als extra opslagruimte maar daadwerkelijk als kans om je producten te presenteren. Daarnaast is de muur achter de toonbank een hele goede plek is om interessante dingen te laten zien, of om interessante informatie te delen met je klanten. Klanten kijken onbewust naar deze muur terwijl de winkelier je producten aan het inpakken is, of bezig is met afrekenen. Wees je er dus van bewust waar je klanten staan te wachten en wat zij op die plek zien.

Heb je hulp nodig bij het inrichten van je winkel? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op
CONTACT OPNEMEN
Producten die horen bij deze blog

CONTACT ONS
NIEUWSGIERIG NAAR WAT VERLICHTING VOOR JOUW WINKEL KAN DOEN?
Neem dan eens contact op en vraag naar de mogelijkheden? Wij adviseren je graag vrijblijvend.
CONTACT OPNEMEN

Terug naar blog