Waarom kiezen voor toonbankschalen met noppen? – PEACK
toonbank gevuld met vlees op toonbankschalen met noppen

toonbankschalen met noppen of juist zonder noppen

28 MEI 2022

Share:


De eye-catcher in iedere slagerij, visspeciaalzaak of delicatessenwinkel, DE koeltoonbank. De toonbank staat centraal en de winkel en is het meubel om klanten te laten zien welke producten je in je winkel hebt liggen. Een veel gemaakte fout is dat een koeltoonbank wordt gezien als een bewaarmeubel. De toonbank is een presentatiemeubel wat 100% ingezet moet worden om producten te presenteren. Dus geen stapels met vlees maar aantrekkelijk gepresenteerde producten. 


Maar welke schalen zijn nou geschikt voor in jullie toonbank? En hoe maak ik van al die schalen een strakke productpresentatie? Hieronder helpen wij je met de belangrijkste punten.


slagerij toonbank

schalen en stoepen

In je toonbank maak je gebruik van toonbankschalen, maar niet alle schalen zijn geschikt voor elke toonbank. Daarom besteden wij hier wat aandacht aan waar je op moet letten bij de inrichting van je toonbank met schalen en stoepen. 


Allereerst is het van cruciaal belang dat je weet hoe je toonbank gekoeld wordt. Is het van belang dat er lucht moet circuleren in de toonbank of is het bijvoorbeeld een plaatkoeling waar kou wordt overgedragen door de bodem van het presentatievlak. Voor toonbanken met luchtcirculatie heb je toonbankschalen met noppen nodig, hierdoor kan de lucht onder de schalen door bewegen. Zet je schalen zonder noppen op de bodem in een koeling met luchtcirculatie, dan blokkeren deze de luchtstroom en wordt niet de hele toonbank gekoeld. 


Met een plaatkoeling zet je juist wel de schalen zonder noppen op de bodem waardoor de schaal contact maakt met de bodem en van onderuit gekoeld wordt. Gebruik je genopte schalen bij een plaatkoeling, dan is de kans groot dat je producten niet goed gekoeld worden.


In je toonbank kan je ook stoepen gebruiken. Dit zijn een soort trapjes waardoor je op verschillende niveaus presenteert in je toonbank. Hierdoor maak je je toonbank aantrekkelijker voor een klant en - hoe aantrekkelijker je producten hoe meer je klanten bereidt zijn uit te geven. Ook met stoepen moet je rekening houden met het type koeling van je toonbank. Zorg dat je de luchtcirculatie niet blokkeert bijvoorbeeld met hoge stoepen en schalen. Toonbankschalenplan PEACK voor een perfecte toonbankinrichting met toonbankschalen en stoepen voor slagers en vistoonbanken

Een passend schalenplan

Een strakke toonbankpresententie begint bij een passend schalenplan. Wanneer er ruimte tussen de schalen over laat dan schuiven de schalen en staat al snel alles scheef in je toonbank. Een klein beetje ruimte heb je altijd nodig om de schalen makkelijk te kunnen verwisselen. Maar meer dan 2-3 centimeter over de gehele diepte van je toonbank is voldoende. 

Bij de meeste toonbanken adviseren wij 3 rijen in de diepte te maken van (het liefst) dezelfde diepte maat. Op die manier zijn de schalen uitwisselbaar zonder dat er ineens extra ruimte ontstaat tussen de schalen. Voor toonbanken met een presentatievlak van minder dan 75cm in de diepte, kan je ook kiezen voor 2 rijen schalen. 

Ook is het van belang niet te veel verschillende maten schalen te kiezen. De schalen worden gebruikt en je wil voorkomen dat het terug leggen van de schalen een puzzel wordt. Kies daarom voor toonbankschalen die verkrijgbaar zijn in maten waar je bijvoorbeeld 1 hele maat kan wisselen voor 2 halve maten. Op die manier blijven alle schalen mooi aangesloten terwijl je de productpresentatie afwisselt in je toonbank.

Waar je nog meer op moet letten

Prijsaanduiding is naast de schalen een belangrijk punt in de toonbank. Producten zonder aanduiding en prijs zijn klanten geneigd niet te kopen. Zorg dus voor een heldere bordjes. Let wel op dat ook de prijskaarthouders of prijsrails niet de luchtcirculatie van de koeltechniek blokkeert. 


Daarnaast kunnen accessoires handig zijn zoals tangen of een plek aan de bedieningszijde waar je bakjes kwijt kan. Zorg dat je gemakkelijk bij bakjes en zakjes kan die je aan klanten meegeeft. 

toonbank met pvc prijskaartjes en -houders

Meer hulp nodig bij het inrichten van je toonbank?

Heb je meer hulp nodig bij het inrichten van je toonbank? Wij helpen je graag. Van een paar tips om je op weg te helpen tot een compleet schalenplan voor jullie nieuwe toonbank. In onze webshop hebben wij een ruim assortiment toonbankschalen voor een strak schalenplan inclusief bijbehorende stoepen. Het doel is om een bepaald plan te maken voor jullie toonbank waar je gemakkelijk mee kan werken. 


Meer info? Stuur ons dan een mailtje of neem telefonisch contact op. 


contact@peackinterior.com

+31(0)85-7602206


Wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op

Producten die horen bij deze blog

CONTACT ONS
NIEUWSGIERIG NAAR WAT VERLICHTING VOOR JOUW WINKEL KAN DOEN?
Neem dan eens contact op en vraag naar de mogelijkheden? Wij adviseren je graag vrijblijvend.