8 tips voor het restylen van jouw zaak op een budget – PEACK
Sfeerbeeld hoe restyle je je winkel op budget

8 tips voor het restylen van jouw zaak op een budget

15 januari 2022

Share:

Is het interieur van je zaak toe aan vernieuwing en heb je maar een beperkt budget? In deze blog geven we je 8 tips die je hiermee kunnen helpen. 


TIP 1: VOORKOM TELEURSTELLING

Het is beter om de restyling meteen goed te doen en de kans op succes te vergroten dan geld te investeren in iets waarvan het resultaat uiteindelijk tegenvalt. Maak daarom voordat je gaat beginnen met restylen eerst duidelijk wat je allemaal wil gaan aanpakken.


TIP 2: DOE NIET OVERAL EEN BEETJE

Probeer niet in je hele winkel kleine aanpassingen te doen. Het is beter om je op een deel tegelijk te focussen en dat deel ook meteen goed te doen in plaats van veel halve aanpassingen te doen door je hele winkel. Een aantal spraakmakende elementen hebben meer impact dan losse spullen.


TIP 3: GEBRUIK EEN BLIKVANGER

Een mooi begin kun je maken door een blikvanger toe te voegen aan je interieur. Een blikvanger hoeft niet duur te zijn maar geeft je winkel wel meteen iets unieks. Een blikvanger moet de aandacht trekken van de klant, maar het moet nog wel bij de rest van het interieur passen.


TIP 4: GEBRUIK GOEDKOPE MATERIALEN

Wees creatief met goedkope materialen. Gebruik goedkope materialen en pas ze toe op een manier waardoor het er mooi uit komt te zien. Stijlvol interieur hoeft niet altijd een fortuin te kosten. Zoek eens naar goedkopere alternatieven en onderzoek wat je er allemaal mee kunt doen.


TIP 5: ZORG DAT HET GEHELE PLAATJE KLOPT

Voer de restyling door in de hele winkel. Het toepassen van een rode draad in het interieur creëert samenhang en geeft de restyling nog meer impact. Bedenk dus vooraf een thema of boodschap en houd die in je achterhoofd als richtlijn.


TIP 6: WEES UNIEK EN AUTHENTIEK

Blijf authentiek en imiteer niet. Zorg ervoor dat je een goed idee hebt die je uniek kunt positioneren. Het valt gelijk op wanneer er te zien is dat er moeite in het interieur is gestoken om iets moois neer te zetten en dit wordt dan ook gewaardeerd door de klanten.


TIP 7: VERPAK EEN HELDERE BOODSCHAP

Zorg ervoor dat je de boodschap die je jouw klanten wil meegeven verpakt op een heldere en aantrekkelijke manier. Voeg niet allerlei dingen toe die geen toegevoegde waarde hebben aan je zaak, dit kan zorgen voor onduidelijkheid bij de klant. Less is more.


TIP 8: GEEF GELD UIT AAN EEN GOED LICHTPLAN

Het hebben van de juiste belichting doet meer in je zaak dan je denkt. Het licht bepaalt bijvoorbeeld welke sfeer er in de winkel hangt. Daarnaast kun je met een goed lichtplan ook het koopgedrag van je klanten positief beïnvloeden. Investeer daarom liever iets meer geld in een professioneel lichtplan.


Wil je weten hoe je zelf een professioneel lichtplan kunt opstellen? Lees dan onze blog 'Een lichtplan in 3 stappen'.Wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op

Producten die horen bij deze blog

CONTACT ONS
NIEUWSGIERIG NAAR WAT WIJ VOOR JOUW WINKEL KUNNEN DOEN?
Neem dan eens contact op en vraag naar de mogelijkheden? Wij adviseren je graag vrijblijvend.