Hoe kan je je verswinkel restylen op een budget? – PEACK
header met brood en banket presentatie

Hoe kan je je verswinkel restylen op een budget?

2 MEI 2022

Share:

Als ondernemer ben je in je winkel voornamelijk bezig met het verkopen van de beste producten. Daarbij ben je er wel van bewust dat een mooie winkel bijdraagt aan de attractiekracht van je winkel en uiteindelijk de prestatie van je winkel. Maar hoe zorg je er nou voor dat je winkel nu ook echt ‘mooier’ is en daardoor beter presteert. Het is lang niet altijd nodig om hier veel geld aan uit te geven. Vandaar dat we in dit artikel 4 interieurtips geven hoe je op een budgetvriendelijke manier je winkel kan optimaliseren. 


tip 1: less is more

Iets wat je qua winkelinrichting niet direct verwacht. Maar desondanks is het in de meeste gevallen toch echt waar. Less is more. Het heeft weinig zin om je winkel helemaal vol te zetten met allerlei meubels en accessoires. Geef je producten de aandacht en niet het interieur. Voorkom dat het interieur afleidend is dit zorgt voor een onbewuste drukte in het hoofd van een klant. Een gevoel dat de meeste mensen niet bepaald als prettig ervaren.


Door uit te gaan van less is more, kies je juist voor overzicht. Wanneer een klant je winkel binnenkomt, is er sprake van een rustige uitstraling. Alles staat op de plek waarvan je het zou verwachten. Bovendien staan de verschillende producten op een duidelijke wijze aangegeven. Bijvoorbeeld door middel van moderne signing.


Deze manier van je winkel inrichten is een stuk logischer dan nu mogelijk het geval is. Vraag jezelf eens af welke onderdelen echt nodig zijn voor het verbeteren van de klantervaring. Is het misschien mogelijk dat een (groot) gedeelte van de winkelinrichting overbodig en inefficiënt is? Door bepaalde accessoires bijvoorbeeld weg te halen of te vervangen door één eyecatcher accessoire of meubel krijgt je winkel een hele nieuwe look.


toonbank met naturel look als eye catcher in de winkel

tip 2: visual merchandising

Middels visual merchandising ben je op een budgetvriendelijke manier in staat om een stap in de goede richting te zetten. Als belangrijk onderdeel van deze interieurtips besteden we er daarom speciaal aandacht aan.


Visual merchandising komt neer op het optimaliseren van de presentatie van de producten in je verswinkel. Het doel is uiteindelijk natuurlijk om te verkopen aan de mensen die jouw winkel bezoeken. Maar om dit mogelijk te maken, moet men wel overtuigd raken voor het feit dat de producten inderdaad aan hun persoonlijke voorwaarden voldoen. Duidelijke signing en prijsaanduiding met productinformatie zijn hierin essentieel.


Je overtuigt men hiervan door de sterke kanten van de verschillende producten duidelijk tentoon te stellen. Je zet de visuele kenmerken simpelweg zoveel mogelijk in een positief daglicht. Geef bij voorkeur een klant met te veel keuzes en maak gebruik van een duidelijke, onderscheidende beschrijving van een product.


In de praktijk komt dit neer op een combinatie van overtuigende kleuren, decoropties en lichtgebruik. Visual merchandising zorgt er zo voor dat je blik direct richting deze collectie aan roducten wordt getrokken. De kans op een succesvolle verkoop neemt fors toe.


tip 3: winkelverlichting

Het aanpassen van winkelverlichting is en van de meest efficiënte manieren om je winkel op te frissen. Ja, nieuwe verlichting kost geld maar de kracht van nieuwe verlichting is enorm.


Verlichting wordt vaak over het hoofd gezien, terwijl dit eigenlijk een van de belangrijkste elementen is in een winkelinrichting voor sfeer en beleving. Wil je een frisse heldere look in je winkel, kies dan voor een plan met meer lumen. Wil je een sfeervolle winkel die wat donkerder is, kies dan voor spots met minder lumen en minder Kelvin.


Door bepaalde onderdelen in je winkel met spots aan te lichten valt de aandacht van je klant hierop, dus kan je koopgedrag sturen. Zo wordt er in winkels nu ook met dynamische verlichting toegepast waarbij de aandacht van een klant nog beter gestuurd kan worden.


Na verloop van tijd verliezen lampen hun kracht. De lampen die jaren geleden een goed lichtplan zijn wellicht nu niet optimaal meer.


Lees ook onze blog over hoe je een professioneel lichtplan in elkaar zet in 3 stappen. 


Broodpresentatie onder de juiste winkelverlichting

TIP 4: SHOP IN SHOP​

Een goed alternatief om je winkel wat te restylen is een hip en afstekend shop in shop concept. Ga hiervoor op zoek naar een nieuw product met bijvoorbeeld een andere verpakking en zet presenteer dit in bijvoorbeeld een hoek van je winkel of bijvoorbeeld buiten je winkel.


Trek het idee helemaal door. Van verpakking tot inrichting moet het opvallen ten opzichte van de rest van de winkel. De kracht van een pop-up gedeelte is dat het inspeelt op de nieuwsgierigheid van klanten.

Belangrijk is dat je all-in gaat. Als je het half doet kan je het beter helemaal niet doen.


Heb je dus het idee dat jouw verswinkel aan een verandering toe is? Pas de winkelinrichting dan aan de hand van deze interieurtips aan. Bepaal wat voor jou werkt en past in jouw winkel. Kom je er niet helemaal uit of twijfel je wat voor je winkel het beste werkt, neem dan contact met ons op.


Wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op

Aanbevolen producten

CONTACT ONS
NIEUWSGIERIG NAAR WAT VERLICHTING VOOR JOUW WINKEL KAN DOEN?
Neem dan eens contact op en vraag naar de mogelijkheden? Wij adviseren je graag vrijblijvend.