Presentatiekar – PEACK

PRESENTATIEKAR

Een presentatiekar kan een uitstekend hulpmiddel zijn voor het stimuleren van de verkoop in je winkel. Door je producten op een aantrekkelijke manier te presenteren en gemakkelijk toegankelijk te maken voor klanten, kunt je een klantbeleving en aankoopbeslissing beïnvloeden. Maar hoe kan een presentatiekar je verkoop beïnvloeden?

Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen hoe een presentatiekar je producten in het zicht van de klant kan houden. Wanneer je producten op de verkeerde hoogte plaatst of zelfs op de vloer, kunnen ze gemakkelijk over het hoofd worden gezien door klanten die snel door uw winkel lopen. Door uw producten echter op een presentatiekar te plaatsen, kunt u ze op ooghoogte van de klant brengen en hun aandacht trekken. Deel de kast in door op ooghoogte een product te zetten wat je denkt het beste te verkopen. De rest van de kast moet je afstemmen op elkaar. Zet zo producten naast elkaar om cross sell te versterken maar ook alternatieven voor het product op ooghoogte. Zo werken de producten samen met elkaar en is het helder voor een klant wat hij of zij kan krijgen.


Heb je een product wat je wil laten proeven of op andere manier wil laten zien? Doe dit dan ook op een plek waar klanten de producten direct mee kunnen nemen.

Presentatiekast POLLY met zwarte frame en schappen

CREATIEVE MANIEREN OM JE PRESENTATIEKAR TE PERSONALISEREN

Wil je je presentatiekar personaliseren en aanpassen aan je merkidentiteit? Het is een slimme zet om je presentatiekar te voorzien van een persoonlijke touch die past bij jou merk. Dit kan bijdragen aan een consistente en effectieve merkuitstraling, die op zijn beurt weer kan leiden tot meer klantenbinding en verkoop.


Er zijn talloze creatieve manieren om een presentatiekar te personaliseren. Hieronder vind je enkele ideeën om je op weg te helpen:

Kleur: Kies voor de kleuren van uw bedrijfslogo of de kleuren die passen bij je merkidentiteit en verf de presentatiekar in deze kleuren. Dit maak je presentatiekar herkenbaar en zorgt voor een professionele uitstraling.


Logo: Laat een bedrijfslogo of merknaam groot en duidelijk op de presentatiekar drukken. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een sticker of een bedrukt paneel. Zo ziet de klant direct van welk merk de producten afkomstig zijn.


Accessoires: Voeg accessoires toe die passen bij je merk. Denk bijvoorbeeld aan kleine items als stickers of buttons met jou logo erop, of een banner met je bedrijfsnaam. Dit geeft de presentatiekar een unieke uitstraling.


Verlichting: Geef uw presentatiekar extra aandacht met verlichting. Plaats bijvoorbeeld LED-verlichting in de schappen van je presentatiekar om de producten extra op te laten vallen. Of kies voor subtiele verlichting die past bij de sfeer van jou winkel.


Materialen: Kies voor materialen die passen bij je merkidentiteit. Gebruik bijvoorbeeld hout of staal voor een robuuste, industriële look of kies voor glanzend wit kunststof voor een moderne uitstraling.


Met deze tips kan je je presentatiekar op een unieke manier aanpassen aan uw merkidentiteit. Dit zal uw merk herkenbaar maken en uw klanten een consistente en professionele ervaring bieden. Door uw merk te integreren in uw presentatiekar kunt u de aandacht trekken van potentiële klanten en de omzet verhogen.

INDELING VAN JE PRESENTATIEMEUBELS EN WINKELINRICHTING 

Het bepalen van de positie van meubels in een winkelinrichting vereist een combinatie van creativiteit, functionaliteit en kennis van de behoeften van de klant. Hieronder staan enkele stappen die je kunt nemen om dit proces te vergemakkelijken:


Maak een plattegrond van de winkel: Het is belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van de ruimte die je hebt om mee te werken. Een plattegrond van de winkel is essentieel om te bepalen waar elk meubelstuk past en hoeveel ruimte er tussen de verschillende items moet zijn.


Overweeg de looproute van klanten: Wanneer klanten door de winkel lopen, willen ze in staat zijn om gemakkelijk te bewegen en te navigeren. Zorg ervoor dat de meubels niet in de weg staan van de looproute van klanten en dat er voldoende ruimte is om door de winkel te navigeren.


Creëer een logische indeling: Het is belangrijk om een indeling te creëren die logisch is en gemakkelijk te begrijpen voor klanten. Het is handig om meubels te groeperen op basis van functie of stijl. Op deze manier kunnen klanten gemakkelijk vinden wat ze zoeken.


Creëer een aantrekkelijke presentatie: De presentatie van de meubels is belangrijk om klanten aan te trekken en ze te helpen zich voor te stellen hoe de meubels er thuis zullen uitzien. Zorg voor voldoende verlichting, decoratieve elementen en accessoires om de meubels op een aantrekkelijke manier te presenteren.


Houd rekening met de producten die je verkoopt: Het is belangrijk om meubels te selecteren die passen bij de andere producten die je in de winkel verkoopt. Als je bijvoorbeeld woonaccessoires verkoopt, kun je meubels presenteren met accessoires die erbij passen.


Test de indeling: Nadat je de indeling hebt bepaald, is het belangrijk om deze te testen om te zien hoe klanten erop reageren. Houd de verkoopresultaten en het gedrag van klanten in de gaten om te zien of er aanpassingen nodig zijn.


Door deze stappen te volgen, kun je een effectieve indeling van meubels in een winkelinrichting creëren die klanten aanspreekt en de verkoop van meubels stimuleert.


KLEUREN METAAL VOOR PRESENTATIEKARREN

Er zijn veel verschillende RAL-kleuren beschikbaar voor poedercoating. RAL is een kleurensysteem dat wordt gebruikt om kleuren te standaardiseren en te communiceren in de industrie. Hier zijn enkele van de RAL-kleuren die vaak worden gebruikt voor poedercoating:


RAL 1000 Groenbeige

RAL 1015 Licht ivoorkleurig

RAL 2000 Geeloranje

RAL 3000 Vuurrood

RAL 4005 Blauwlila

RAL 5005 Signaalblauw

RAL 6018 Geelgroen

RAL 7024 Grafietgrijs

RAL 8017 Chocoladebruin

RAL 9001 Crèmewit

RAL 9005 Diepzwart

RAL 9010 Zuiver wit

RAL 9016 Verkeerswit


Dit is slechts een selectie van de RAL-kleuren die beschikbaar zijn voor poedercoating. Het is belangrijk om de specifieke kleurcode te kiezen die past bij jouw gewenste kleur en toepassing. Het is ook verstandig om monsters te verkrijgen om de kleur in persoon te bekijken voordat je de poedercoating aanbrengt.


Naast de standaard RAL-kleuren zijn er ook speciale kleuren te krijgen voor poedercoating. Hierbij kan je denken aan gouden, bronzen of andere metaalkleuren. Maar ook aan metallic kleuren die meer glans in zich hebben. Wil je meer informatie over de verschillende kleuren? Neem dan contact met ons op.


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Stuur ons een bericht via WhatsApp, wij staan voor je klaar. 

WhatsApp icoontje

wIJ STAAN KLAAR OM JOU TE HELPEN

Met zoveel verschillende mogelijkheden kan het best een opgave zijn om een winkelinterieur samen te stellen. Daarom staan onze gespecialiseerde adviseurs klaar om je te helpen. Samen denken we graag mee over jouw perfecte indeling en interieurelementen.