Toonbank op maat

Toonbanken zijn het visitekaartje van jouw zaak. Het is het eerste wat jouw klanten zien als ze binnenstappen en het is de plek voor persoonlijk contact. Een goed ontworpen toonbank kan niet alleen de uitstraling van uw bedrijf versterken, maar ook uw verkoop stimuleren. Dat is waarom een toonbank op maat of een toonbank met eigen design de beste optie kan zijn voor elke onderneming.

Toonbanken op maat zijn ontworpen om perfect bij een bedrijf en bij de specifieke behoeften te passen. Of het nu een boetiek, kledingwinkel, kapsalon of bakkerij is, een toonbank op maat kan worden ontworpen om jouw ruimte optimaal te benutten en de klanten de best mogelijke winkelervaring te bieden. Je kunt kiezen uit verschillende materialen, kleuren en afwerkingen om een toonbank te creëren die perfect past bij de uitstraling van uw bedrijf. Of je nu wilt dat de toonbank er modern en strak uitziet of juist een klassieke uitstraling heeft, er is altijd een ontwerp dat bij uw wensen past.

Een ander voordeel van toonbanken op maat is dat ze kunnen helpen bij het creëren van een aangename winkelervaring voor klanten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een toonbank die uitnodigend is en waar uw klanten graag even willen blijven hangen. Zo kan je bijvoorbeeld een bar-element in de toonbank opnemen, waar klanten een kopje koffie kunnen drinken terwijl ze wachten op hun aankopen.

Belangrijke factoren bij het ontwerpen van een toonbank op maat

Er zijn verschillende belangrijke factoren om rekening mee te houden bij het ontwerpen van een toonbank op maat voor jouw bedrijf. Een aantal belangrijke overwegingen zijn:

Functionaliteit: De toonbank moet functioneel zijn en passen bij de specifieke behoeften van jouw bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan de gewenste opslagruimte voor kassa's, betaalterminals en producten, maar ook aan het aantal werkplekken dat nodig is voor het personeel.

Ergonomie: Het ontwerp van de toonbank moet comfortabel en ergonomisch zijn voor het personeel dat erachter werkt. Dit betekent dat de hoogte en diepte van de toonbank moeten worden aangepast aan de lengte van het personeel en dat de toonbank voldoende bewegingsruimte moet bieden. In onze toonbanken en in ons advies houden wij hier altijd rekening mee.

Materialen: Het gebruik van hoogwaardige materialen is belangrijk om de duurzaamheid van de toonbank te garanderen. Denk bijvoorbeeld aan hout, HPL of composiet. De keuze van materialen kan ook van invloed zijn op de uitstraling van de toonbank.

Uitstraling: De toonbank moet passen bij de uitstraling van jouw bedrijf en de producten die je verkoopt. Kies bijvoorbeeld voor een modern design als je moderne producten verkoopt, of voor een klassieke uitstraling als je traditionele producten verkoopt.

Merkidentiteit: De toonbank kan worden gebruikt om de merkidentiteit van jouw bedrijf te versterken. Kies bijvoorbeeld voor kleuren, logo's en lettertypen die overeenkomen met de huisstijl van jouw bedrijf.

Budget: Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met het beschikbare budget voor het ontwerpen en bouwen van de toonbank op maat. Het is belangrijk om te investeren in hoogwaardige materialen en vakmanschap om ervoor te zorgen dat de toonbank duurzaam en functioneel blijft, maar dit moet wel binnen het beschikbare budget passen. Bij PEACK staan we voor betaalbaarheid zonder in te hoeven leveren op kwaliteit.

Zelf samenstellen van een toonbank

Het zelf samenstellen van een toonbank biedt veel voordelen. Zo kun je de toonbank volledig aanpassen aan jouw specifieke behoeften en wensen, waardoor het perfect past bij jouw bedrijf en de producten die je verkoopt. Bij het zelf samenstellen van een toonbank kun je kiezen uit verschillende materialen, kleuren en ontwerpen om zo de uitstraling te creëren die bij jouw bedrijf past. Daarnaast kun je ook de functionaliteit van de toonbank bepalen, bijvoorbeeld door het aantal werkplekken en de gewenste opslagruimte voor kassa's en betaalterminals aan te passen. Door het zelf samenstellen van een toonbank kun je bovendien kosten besparen, omdat je alleen betaalt voor wat je echt nodig hebt. Kortom, het zelf samenstellen van een toonbank biedt talloze voordelen en is een uitstekende keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar een op maat gemaakte oplossing.

De mooiste vormgeving van jouw toonbank

Het bepalen van de mooiste vormgeving en het design van een toonbank op maat is afhankelijk van verschillende factoren, zoals persoonlijke smaak, de huisstijl van het bedrijf en de producten die worden verkocht. Daarnaast kan de mooiste vormgeving ook afhankelijk zijn van de gebruikte materialen, de kleurcombinaties en de verlichting van de toonbank. Bijvoorbeeld in een bakkerij worden vaak warme hout kleuren toegepast, terwijl in een kledingzaken en salons vaak minimalistische en/of luxe designs gebruikt worden. Ook de afwerking in glans of mat kan veel effect hebben op de uitstraling. Zorg dat de toonbank een echte eyecatcher is, maar wel in lijn met de uitstraling van jouw zaak. Houd hierbij functionaliteit in gedachten. Wil jij graag advies voor jouw toonbank? Neem dan gerust contact op en dan kijken we samen naar een uniek design voor jouw zaak.

Toonbank met jouw bedrijfslogo of bedrijfsnaam erop

Toonbanken met bedrijfslogo's of bedrijfsnamen erop zijn een uitstekende manier om jouw merk te versterken en herkenbaarheid te vergroten. Door het toevoegen van het bedrijfslogo of de bedrijfsnaam op de toonbank, kunnen klanten jouw merknaam gemakkelijk associëren met jouw producten en diensten. Een toonbank met een bedrijfslogo of bedrijfsnaam erop zorgt voor een professionele uitstraling en kan de aandacht van klanten trekken.

Het is belangrijk om bij het ontwerp van een toonbank met bedrijfslogo's of bedrijfsnamen rekening te houden met het gebruik van kleuren en lettertypen die overeenkomen met jouw merkidentiteit. Zo zorg je ervoor dat de toonbank perfect aansluit bij jouw merk en dat het niet alleen professioneel oogt, maar ook herkenbaar is voor klanten.

Het toevoegen van logo’s en namen, kan bijvoorbeeld door op het front van de toonbank gebruik te maken van stickers. Ook het gebruik van 3D letters kan een prachtige uitstraling geven. Deze kunnen in een kleur, formaat en uitstraling naar wens gemaakt worden en vastgemaakt op de toonbank.

De geschikte maten voor jouw toonbank

De geschikte afmetingen voor een toonbank zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de beschikbare ruimte in de winkel, het aantal medewerkers dat erachter werkt, de aard van de producten die worden verkocht en de gewenste indeling van de toonbank. Het is daarom belangrijk om een toonbank op maat te laten maken die perfect past bij de behoeften van jouw bedrijf.

Als richtlijn houden wij het volgende aan:

Diepte: 80 cm
Hoogte: 90cm
Breedte: Naar wens

De diepte van de toonbank is belangrijk voor het comfort van het personeel dat erachter werkt. Een diepte van 80 cm zorgt ervoor dat er voldoende ruimte is om producten op te plaatsen, voldoende werkruimte te hebben en een prettige afstand tot de klant. De hoogte van de toonbank is belangrijk voor het comfort van de klanten en het personeel. Een hoogte van 90cm is vaak geschikt voor de meeste mensen.

Kleurgebruik voor jouw bedrijf en toonbank

De keuze van kleuren voor het bedrijfsinterieur is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de aard van het bedrijf, de gewenste uitstraling, de doelgroep en de producten of diensten die worden aangeboden. Hieronder zijn enkele punten om te overwegen bij het kiezen van kleuren voor het bedrijfsinterieur:

Houd rekening met de huisstijl: De kleuren van het bedrijfsinterieur moeten passen bij de huisstijl van het bedrijf, zoals het logo en de website. Zo creëer je een consistente uitstraling van het bedrijf.

Overweeg de emoties die kleuren oproepen: Kleuren hebben invloed op onze emoties en kunnen een bepaalde sfeer of stemming oproepen. Overweeg welke emoties je wilt oproepen bij klanten en medewerkers en kies daar de kleuren op uit. Bijvoorbeeld, blauw kan een gevoel van vertrouwen en betrouwbaarheid oproepen, terwijl rood energie en opwinding kan geven.

Gebruik accentkleuren: Accentkleuren zijn een goede manier om kleur en persoonlijkheid toe te voegen aan het bedrijfsinterieur. Gebruik bijvoorbeeld kleurrijke kunstwerken, accessoires of meubels om de ruimte op te fleuren.

Overweeg de invloed van verlichting: Verlichting kan de kleur van de ruimte veranderen. Houd daar rekening mee bij het kiezen van kleuren voor het bedrijfsinterieur.

De geschikte kastindeling voor jouw toonbank

Een goede kastindeling in een toonbank is van belang voor het efficiënt opbergen en organiseren van producten en benodigdheden. Een goede indeling kan de werkefficiëntie verhogen en kan het werk voor jouw medewerkers gemakkelijker maken, wat uiteindelijk kan leiden tot meer tevreden klanten en hogere omzetten. Een efficiënte kastindeling betekent dat alles een vaste plaats heeft en gemakkelijk toegankelijk is voor jouw medewerkers. Hierdoor kan er snel gehandeld worden bij piekdrukte, waardoor de wachttijden voor klanten verkort worden en de productiviteit verhoogd wordt.

Het is belangrijk om bij het ontwerp van de kastindeling rekening te houden met de specifieke behoeften van jouw bedrijf en de producten die je verkoopt. Zo kan het bijvoorbeeld handig zijn om een aparte opbergplek te creëren voor delicate of kostbare items om beschadigingen te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om te denken aan de afmetingen van de producten, zodat er voldoende ruimte is om alles op te bergen. Voor de indeling kan een combinatie gemaakt worden van lades, kastjes en open schappen/legplanken.

De stappen naar jouw maatwerk toonbank

Het kopen van een maatwerk toonbank kan een uitdagende taak zijn. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om een maatwerk toonbank te kopen:

1. Bepaal jouw behoeften: Bedenk wat je nodig hebt van de toonbank, zoals de afmetingen, uitstaling, opbergmogelijkheden en functies.

2. Bespreek jouw behoeften: Bespreek jouw behoeften. Leg uit wat je nodig hebt en wat jouw budget is. Wij kunnen je altijd adviseren over het ontwerp, materialen en andere opties die beschikbaar zijn.

3. Ontvang een offerte: Na het bespreken van jouw behoeften, zullen we een offerte opstellen met een prijs en de levertijd.

4. Ontvang stalen of kom langs bij ons op locatie: Op afspraak kunt u altijd bij ons langskomen om bijvoorbeeld mogelijkheden te bekijken als het gaat om uitstralingen en materialen. Liever vanuit huis of vanuit jouw zaak? Geen probleem! Dan sturen we de stalen van de materialen gemakkelijk naar jou op.

5. Plaats een bestelling: Als je tevreden bent met de offerte en de materialen, plaats dan de bestelling voor jouw maatwerk toonbank. Samen bespreken we de details, zodat niemand voor verassingen komt te staan.

6. Ontvang de toonbank: Als de toonbank klaar is, zullen we de toonbank op de door jou gewenste locatie afleveren. Nu is het alleen nog even op de plek schuiven en klaar! Jij kunt je (weer) richten op wat écht belangrijk is in jouw zaak.

Wij helpen jou graag met jouw toonbank op maat

PEACK Interior is de specialist in het ontwerpen en produceren van betaalbare maatwerk toonbanken. Met jarenlange ervaring en een focus op kwaliteit en vakmanschap, creëren we toonbanken die niet alleen functioneel zijn, maar ook een echte eyecatcher zijn in het interieur van jouw bedrijf. Samen laten wij jouw zaak pronken. Dát is waar PEACK voor staat. 

Wil jij graag een toonbank kopen voor jouw winkel? Neem gerust contact met ons op!

Toch op zoek naar een koeltoonbank op maat of een volledig winkelinterieur? Dat kan ook!

Koeltoonbanken zijn essentieel voor bedrijven die bederfelijke waren verkopen, zoals vlees, vis, zuivel en verse groenten en fruit. Een koeltoonbank zorgt ervoor dat producten op de juiste temperatuur worden bewaard en tegelijkertijd goed zichtbaar zijn voor klanten. Het is dus belangrijk dat een koeltoonbank goed is afgestemd op de behoeften van jouw bedrijf. Bij het kopen van een koeltoonbank op maat is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare leverancier die hoge kwaliteit levert en ervaring heeft in het maken van maatwerk koeltoonbanken. Een koeltoonbank op maat kan niet alleen de verkoop van bederfelijke producten stimuleren, maar kan ook de uitstraling van jouw bedrijf versterken. Het kan een echte blikvanger zijn in het interieur van jouw bedrijf en de merkherkenning vergroten.

Onze partner Emondt KMI is gespecialiseerd in gekoelde winkelinterieurs. Hoge kwaliteit, ervaring én projectbegeleiding, zodat jij je kunt richten op jouw zaak en klanten.