Houten toonbank

Houten toonbanken zijn een populaire keuze voor veel verschillende soorten winkels, speciaalzaken, horecazaken en salons. Een groot voordeel van houten en houtlook toonbanken is dat elk type hout zijn eigen unieke uitstraling en eigenschappen heeft. Hierdoor is er voor ieder type zaak een geschikte toonbank te ontwerpen. Ga jij voor traditioneel, modern, landelijk of voor een uniek design?

Waarom een houten of houtlook toonbank?

Houten toonbanken zijn duurzaam, zeer sterk en gaan lang mee doordat ze zeer goed tegen slijtage en dagelijks gebruik kunnen. Doordat er veel verschillende houtsoorten zijn en bijvoorbeeld ook geperste houtsoorten is het mogelijk om kwalitatieve toonbanken betaalbaar te maken. Dankzij de veelzijdigheid van deze houten toonbanken, kunnen ze worden gebruikt in verschillende omgevingen. Ook kunnen ze worden aangepast aan verschillende maten en vormen en kunnen worden uitgerust met verschillende accessoires zoals kastjes, lades, planken en verlichting. Naast de functionaliteiten van een houten toonbank, heeft hout een warme en natuurlijke uitstraling, waardoor ze sfeer geven aan jouw zaak.

De nadelen van hout aan de buitenkant van een toonbank

Wanneer hout aan de buitenzijde van een toonbank toegepast wordt, vereist dit regelmatig onderhoud, zoals schoonmaken en het opnieuw oliën of afwerken van het hout, om de levensduur te verlengen en de unieke uitstraling te behouden. Waar tegenwoordig steigerhouten toonbanken steeds populairder worden dankzij de goedkope eigenschappen en natuurlijke uitstraling, kennen deze ook veel nadelen. Steigerhout is relatief zacht en kan gemakkelijk beschadigd raken als het wordt blootgesteld aan druk of krassen. Dit kan vooral een probleem zijn als de toonbank intensief gebruikt wordt. Ook kan het voor de gebruiker als onprettig worden ervaren door de ruwe textuur en het mogelijk bevatten van splinters. Dit kan opgelost worden door het hout te schuren en af te werken, maar dit kan extra tijd, geld en moeite kosten. Hierom is het belangrijk om deze mogelijke nadelen te overwegen bij het kiezen van (steiger)hout als materiaal voor de buitenzijde van jouw toonbank.

Onze oplossing voor jouw toonbank

Bij PEACK maken we onze toonbanken in de basis ook van hout. Echter worden deze compleet afgewerkt met HPL en ABS kantenband dat speciaal is ontwikkelt voor het maken van kwalitatieve meubels. Zo kun jij niet alleen een toonbank laten maken met een design en afmeting naar keuze, maar heb je ook de voordelen van een kwalitatieve én onderhoudsvrije toonbank. Naar wens kan de toonbank ook worden afgewerkt met akoestische houten latten. HPL (High Pressure Laminate) is een populair materiaal dat vaak wordt gebruikt voor het bekleden van meubels, waaronder toonbanken. HPL kent veel verschillende voordelen, zoals:

1. Duurzaamheid: HPL is een zeer duurzaam materiaal. Het is bestand tegen slijtage, krassen en stoten, waardoor het ideaal is voor meubels die intensief worden gebruikt, zoals toonbanken.

2. Onderhoudsgemak: HPL is eenvoudig te reinigen en te onderhouden. Het oppervlak is niet-poreus en daarom bestand tegen vlekken en gemakkelijk te reinigen met een vochtige doek. Wij vinden dat het onderhoud van een toonbank geen zorg moet zijn. Zo kun jij je richten op wat écht belangrijk is in jouw zaak. Wel zo handig, toch?

3. Hygiëne: HPL is een hygiënisch materiaal dat gemakkelijk kan worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Hierdoor is het ook een populaire keuze voor bijvoorbeeld toonbanken in lunchzaken, bakkerijen en andere zaken waar met voedsel gewerkt wordt.

4. 1000+ designs: HPL is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, designs en patronen, waardoor het een populaire keuze is voor toonbanken in verschillende stijlen. Het kan ook worden bedrukt met afbeeldingen en logo's, waardoor het een oplossing is voor toonbanken, balies en recepties in commerciële omgevingen.

5. Milieuvriendelijkheid: HPL is een milieuvriendelijk materiaal omdat het gemaakt is van houtvezels en harsen. Bovendien kan HPL worden gerecycled en hergebruikt.

6. Brandveiligheid: HPL is een brandvertragend materiaal en kan helpen bij het voorkomen van branden. Het materiaal is getest en gecertificeerd volgens internationale brandveiligheidsnormen, waardoor het een veilige keuze is voor openbare ruimtes. Wel zo’n prettige gedachte!

De kwaliteit van HPL op jouw toonbank

De kwaliteit van HPL die wij gebruiken is zeer hoog. HPL is een materiaal dat bestaat uit meerdere lagen papier die onder hoge druk en temperatuur zijn samengeperst met een thermohardende hars. Het resultaat is een dicht en hard materiaal dat zeer duurzaam en bestand is tegen slijtage, krassen, stoten, vocht en hitte. De afwerking van HPL kan variëren van een matte tot een glanzende uitstraling. Een hoogwaardige afwerking zorgt voor een langere levensduur van het materiaal en een betere weerstand tegen krassen, vlekken en verkleuring. Wij werken uitsluitend met gerenommeerde fabrikanten en leveranciers van HPL om ervoor te zorgen dat het materiaal van goede kwaliteit is en voldoet aan hoge eisen waar wij bij PEACK voor staan. 

Welke opties zijn er dan met een houtlook en hoe ziet dat eruit? 

Graag een houtlook toonbank? Dat is mooi! Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende design mogelijkheden als het gaat om houtlook. Bekijk hieronder enkele voorbeelden.

1 van

De indeling van jouw toonbank

Standaard maken wij onze toonbanken met extra kastjes, lades en/of vakken. Zo heb jij altijd genoeg opbergruimte, waarin je producten, gereedschappen of andere benodigdheden kunt opbergen. Het voordeel hiervan is dat jouw zaak georganiseerd en opgeruimd kunt houden. Kies jij voor een open vakverdeling, deurtjes, lades of een combinatie hiervan? Of liever een koeling in jouw toonbank? Met de PEACK toonbanken kan het allemaal.

Het maken van een houten toonbank

Het maken van een toonbank met hout vereist bepaalde vaardigheden en kennis van houtbewerking. Hierbij is het van belang om verschillende onderdelen en eigenschappen in overweging te nemen.

1. Het type hout: Het type hout dat wordt gekozen voor de toonbank is belangrijk omdat verschillende soorten hout verschillende eigenschappen hebben, zoals hardheid, textuur en kleur.

2. Het ontwerp: Het ontwerp van de toonbank moet rekening houden met de functionele en esthetische aspecten van de zaak. Het moet passen bij de stijl van de ruimte waarin het wordt geplaatst en voldoen aan de eisen van de gebruiker, zoals opbergruimte, ruimte voor apparatuur en de hoogte van de toonbank.

3. Afmetingen en uitlijnen van het materiaal: Het is belangrijk om nauwkeurige metingen te hebben en op de juiste manier te zagen om de toonbank sterk en duurzaam te maken met een professionele uitstraling. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de planken goed zijn uitgelijnd en dat er geen kieren of openingen zijn tussen de planken. Een slechte toonbank zal de uitstraling en betrouwbaarheid van jouw zaak aanzienlijk verlagen.

4. Kies de juiste accessoires en zorg dat deze op maat zijn: Accessoires zoals lades, planken, vitrines en verlichting kunnen worden toegevoegd om de functionaliteit van de toonbank te vergroten. Het toevoegen van deze accessoires komt nauw, doe dit dan ook secuur.

5. Bepaal de juiste afmetingen: De hoogte en diepte van een (houten) toonbank is een belangrijk aspect bij het ontwerpen van een toonbank die zowel functioneel als comfortabel is voor klanten en medewerkers. Bij de PEACK toonbanken hebben wij rekening gehouden met de optimale afmetingen voor klant, medewerker en product. De hoogte moet zodanig zijn dat klanten hun producten gemakkelijk kunnen zien en selecteren, terwijl medewerkers comfortabel en ergonomisch kunnen werken met een goede houding waarbij onnodige spanning wordt voorkomen.

Een toonbank voor jouw zaak laten maken?

Als je op zoek bent naar een unieke houten(look) toonbank die perfect past bij jouw bedrijf en merkidentiteit, dan kun je er een (op maat) te laten maken. Zelf of met advies van ons bepalen we het ontwerp, het geschikte materiaal, de afmetingen en bijvoorbeeld de indeling van de kastjes in jouw toonbank. Het ontwerp van de toonbank is erg belangrijk, omdat het moet passen bij de stijl en het imago van jouw bedrijf. Zo bepalen we een ontwerp dat perfect past bij jouw bedrijf. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden of vraag om een (vrijblijvende) offerte.

Modulaire houten toonbanken en toonbanken op maat

Bij PEACK zijn er verschillende mogelijkheden als het gaat om het laten maken van een toonbank. Zo kun je één van onze standaardmaten modulaire toonbanken kiezen, maar ook een toonbank op maat laten maken. De lengte van onze modulaire toonbanken gaat per 60cm. In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld een toonbank met een lengte van 120cm, 180cm, 240cm, 300cm, enz.

Een houten toonbank op maat is een toonbank die speciaal voor jouw bedrijf of winkel is ontworpen en gemaakt. Het voordeel van een houten toonbank op maat is dat je het ontwerp en de afmetingen volledig kunt aanpassen aan jouw specifieke behoeften en wensen. Over het algemeen biedt een houten toonbank op maat vele voordelen, waaronder het feit dat het specifiek is ontworpen om te voldoen aan jouw unieke behoeften en esthetische voorkeuren. Het kan ook een investering zijn die zich op de lange termijn terugbetaalt, aangezien het de uitstraling en functionaliteit van jouw bedrijf kan verbeteren.

Wil jij graag een toonbank kopen voor jouw winkel? Neem gerust contact met ons op!