Toonbank Vitrine

Een toonbankvitrine of toonbank vitrinekast is speciaal ontworpen is om producten op een aantrekkelijke manier te presenteren en te beschermen. Ze worden gemaakt van glas en kunnen naar wens met verschillende niveaus worden uitgevoerd. Een toonbank vitrine wordt vaak gebruikt in verschillende soorten winkels, zoals juweliers, bakkerijen, delicatessenzaken en slagerijen. De vitrine kan worden gebruikt om verschillende soorten producten te presenteren, zoals sieraden, gebakjes, vleeswaren, kazen en andere etenswaren. De toonbank vitrine beschermt de producten tegen stof, vuil en bacteriën, terwijl het toch mogelijk is voor klanten om ze goed te bekijken en te zien wat er te koop is. Toonbank vitrines kunnen ook worden gebruikt om seizoensgebonden producten of nieuwe producten te presenteren. Bijvoorbeeld, een juwelierszaak kan de vitrine gebruiken om nieuwe collecties sieraden te tonen, terwijl een bakkerij de vitrine kan gebruiken om kerstgebak of andere feestelijke lekkernijen te presenteren.

Wil jij producten tentoonstellen op jouw toonbank of balie? Dan is onze vitrine GLASSY een geschikte optie. GLASSY is de glazen vitrine die gebruikt kan worden op iedere toonbank. Doordat deze vitrine in verschillende hoeken geplaatst kan worden en op verschillende plekken toegepast kan worden is GLASSY een zeer multifunctionele vitrine.

De toonbank vitrine inzetten als glazen toonbank display

Een toonbankdisplay van glas is een effectief hulpmiddel voor winkels om de aandacht van klanten te trekken en hen te verleiden om producten te kopen. Door het gebruik van glas krijgt de klant een duidelijk zicht op de producten en kan hij of zij ze beter bekijken. Bovendien geeft het gebruik van glas de display een professionele uitstraling en maakt het een belangrijk onderdeel uit van de algehele uitstraling van de winkel. Toonbank displays van glas worden vaak gebruikt in juwelierszaken, parfumerieën, bakkerijen, chocoladewinkels, souvenirwinkels en andere soortgelijke winkels. Door het plaatsen van de producten op de juiste manier in de display, kunnen winkels hun producten op een aantrekkelijke manier presenteren en de verkoop stimuleren.

Afmetingen en design voor jouw toonbank vitrine

Standaard heeft onze vitrine heeft een afmeting van 30x40cm in hoogte en diepte. Doordat deze vitrine om te draaien is, kan er gekozen worden om hem te gebruiken als 30cm diep met een hoogte van 40cm of juist andersom als 40cm diep met een hoogte van 30cm. Op deze manier kun je een groter oppervlak aan de bovenkant creëren waar ook producten of bijvoorbeeld een proefplank geplaatst kan worden. Wil je later toch een andere presentatie? Dan draai je de glasopstand gemakkelijk om. Wat is de ideale maat voor jouw toonbank?

De ideale afmetingen voor een toonbank vitrine hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de winkel, het aantal producten dat moet worden gepresenteerd en de beschikbare ruimte op de toonbank. Hieronder zijn enkele algemene richtlijnen voor de afmetingen van een toonbank vitrine:

1. Diepte van de toonbank

De diepte van een toonbank varieert meestal tussen de 60 en 120 centimeter, afhankelijk van de beschikbare ruimte op de toonbank en het aantal producten dat moet worden gepresenteerd bepaal jij de ideale diepte. We raden aan om niet de volledige diepte van de toonbank te bedekken met glas. Een deel werkblad overhouden is vaak prettig tijdens het werken.

2. Diepte van de glasopstand zelf

De diepte van een toonbank vitrine is meestal tussen de 30 en 50 centimeter, zodat de producten op een efficiënte manier kunnen worden gepresenteerd en personeel er goed bij kan.

3. Hoogte

De hoogte van een toonbank vitrine is meestal tussen de 30 en 50 centimeter, afhankelijk van het aantal niveaus of planken dat nodig is om de producten te presenteren en de beschikbare ruimte op de toonbank.

Toonbank vitrine op maat

Standaard bieden wij een vitrine van 120x30x40cm aan. Komen deze maten niet goed uit voor jouw toonbank? Geen probleem. Met onze vitrine GLASSY kan het namelijk allemaal. Deze vitrine is op maat verkrijgbaar. Ben jij opzoek naar een glasopstand? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden voor jouw zaak.

Toonbank vitrine met verdiepingen

Dankzij de afmetingen van de GLASSY vitrine is deze geschikt om te combineren met een DANNY presentatiebok. Gebruik bij een hoogte van 30cm een 2-laags DANNY en bij een hoogte van 40cm een 3-laags DANNY. Zo creëer je een toonbank display met meerdere lagen voor jouw winkel. Naast de presentatiebok leent de vitrine zich ook uitstekend om met bonbonplaten, gebaksplaten en plateau’s producten te presenteren.

Het hebben van verschillende verdiepingen of niveaus in een vitrine kan verschillende voordelen bieden, afhankelijk van de producten die worden gepresenteerd en de behoeften van de winkel. Enkele mogelijke voordelen zijn:

 1. Optimaliseren van ruimte: Het hebben van meerdere verdiepingen in een vitrine kan helpen om de beschikbare ruimte op een effectieve manier te benutten en meer producten op dezelfde oppervlakte te presenteren. Dit kan vooral nuttig zijn in kleinere winkels waar de beschikbare ruimte beperkt is.
 2. Overzichtelijke presentatie: Door producten op verschillende verdiepingen te plaatsen, kan een vitrine een meer overzichtelijke presentatie bieden. Hierdoor wordt voorkomen dat producten te dicht op elkaar worden geplaatst en kunnen klanten gemakkelijk alle producten bekijken zonder te hoeven bukken of te strekken.
 3. Creëren van diepte: Een vitrine met meerdere verdiepingen kan een gevoel van diepte creëren, waardoor klanten worden uitgenodigd om dieper in de presentatie te kijken. Dit kan de aandacht van klanten trekken en hun interesse wekken voor de producten.
 4. Diversiteit in presentatie: Door producten op verschillende verdiepingen te presenteren, kan een vitrine een diversiteit aan producten tonen en klanten de mogelijkheid bieden om producten te vergelijken en te kiezen uit verschillende opties.
 5. Emotie oproepen: Het presenteren van producten op verschillende verdiepingen kan ook bijdragen aan de emotie die klanten ervaren bij het zien van de producten. Bijvoorbeeld, door taarten op verschillende verdiepingen te plaatsen kan het gevoel van luxe en overdaad worden versterkt.

Kwaliteit van de toonbank vitrine

Onze toonbankvitrines worden gemaakt van hoge kwaliteit, 12mm dik UV-verlijmd glas en hierdoor bestendig tegen warmte, kou en water zodat je de glasopstand zonder problemen kan schoonmaken. Wel zo prettig, toch?

Een kwalitatieve vitrine biedt een goede bescherming en voorkomt dat producten beschadigd raken of hun presentatie verliezen. Een vitrine draagt hierdoor bij aan de algehele klantbeleving in een winkel. Een goed ontworpen vitrine kan bijdragen aan de uitstraling en sfeer van de winkel, wat klanten kan inspireren om langer te blijven, meer te kopen en terug te komen voor meer. Dit zorgt ervoor dat de winkel waarde kan toevoegen in de klantbeleving van de winkel en het merk. Een aantrekkelijke en functionele vitrine kan de reputatie van de winkel verbeteren en het merk versterken, wat kan leiden tot meer klanten en omzet.

Het schoonmaken van een toonbank vitrine

Om een toonbank vitrine goed schoon te maken en te onderhouden, zijn er een aantal stappen die je kunt volgen:

 1. Verwijder eerst alle producten uit de vitrine en leg ze op een veilige plaats.
 2. Verwijder eventuele losse deeltjes, stof en vuil van de toonbank vitrine met een zachte borstel of doek.
 3. Maak een oplossing van warm water en een mild schoonmaakmiddel zoals afwasmiddel of een speciaal schoonmaakmiddel voor glas en breng dit aan op de toonbank vitrine met een zachte doek.
 4. Gebruik een andere zachte doek om het oppervlak van de toonbank vitrine schoon te maken en zorg ervoor dat er geen strepen of vlekken achterblijven.
 5. Als er hardnekkige vlekken zijn, kunt u een glasreiniger of een mengsel van water en azijn gebruiken om deze te verwijderen. Breng het aan op een doek en wrijf zachtjes over de vlek.
 6. Droog de toonbank vitrine grondig af met een schone, droge doek om te voorkomen dat er water of schoonmaakmiddel achterblijft.

Het is belangrijk om de toonbank vitrine regelmatig schoon te maken om de hygiëne te waarborgen en de producten er aantrekkelijk uit te laten zien voor klanten. Een regelmatige schoonmaakbeurt zorgt ervoor dat de toonbank vitrine er fris en uitnodigend uitziet en kan ook helpen om eventuele beschadigingen of slijtage op tijd te ontdekken.

Advies over jouw toonbank of een vitrine voor jouw toonbank?

Kom je er niet helemaal uit of wil je toch graag advies voor jouw zaak? Neem dan gerust contact met ons op!

We kijken graag met je mee naar een geschikte oplossing.