Toonbanken en Balies | PEACK Interior

Pre-loader

Toonbanken & balies voor winkels


Toonbanken en balies zijn onmisbare elementen in elke winkel, kantoor of bedrijfsruimte. Of je nu een retailwinkel, supermarkt, apotheek, kledingwinkel, (deel)kantoor, schoonheidssalon of zelfs tattooshop hebt, een goede toonbank kan het verschil maken tussen een saaie, ongeorganiseerde winkel en een opvallende en aantrekkelijke winkelervaring.Toonbanken en balies zijn een essentieel meubel in de ruimte.  Ze dienen als verkoop- en presentatieoppervlak en bieden de klanten een eerste indruk van de zaak. Het is daarom belangrijk om te weten hoe je de juiste toonbank of balie kunt kiezen die aansluit bij jouw specifieke wensen en eisen. Hieronder worden enkele belangrijke factoren besproken die bij de aankoop van een toonbank of balie moeten worden overwogen.


Formaat

Het formaat van de toonbank of balie is een van de belangrijkste factoren bij de aankoop. Het moet aansluiten bij de beschikbare ruimte en de omvang van het productaanbod. Overweeg ook de bewegingsvrijheid van de verkopers en de mogelijkheid om gemakkelijk te kunnen werken en de producten te presenteren.


Materiaal

Toonbanken en balies kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, alleen in hout al zijn allemaal verschillende opties. Daarnaast kan je materialen gebruiken zoals metaal, kunststof en composiet. Elk materiaal heeft zo zijn voor- en nadelen, en natuurlijk ook zijn prijskaartje. Overweeg daarom goed welk materiaal het beste past bij de stijl en het doel van de zaak, evenals de sterkte en duurzaamheid.


Stijl en uiterlijk

Toonbanken en balies zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en uitvoeringen. Zo heb je robuuste industriële toonbanken, moderne Scandinavische toonbanken, maar ook toonbanken met in hoogte verstelbaar blad of een toonbank met veel lades aan de achterkant. Bekijk eerst welke stijl het beste past bij de sfeer van jouw zaak en of de toonbank of balie aansluit bij de producten die worden verkocht.


Functies en extra's

Sommige toonbanken en balies zijn uitgerust met extra functies en opbergmogelijkheden, zoals laden, opbergvakken, verlichting. Daarnaast hebben je toonbank en alle meubels hieromheen mogelijkheid om je producten of acties te laten zien. Overweeg welke functies en extra's nodig zijn voor de specifieke toepassing.


Toonbanken met vitrine of display

Een veel gebruikt accessoire voor een toonbank is een vitrine. Dit is een glazen module waarin je producten kan presenteren zonder dat een klant hierbij kan. Een mooie vitrine geeft een luxe uitstraling, wekt interesse bij klanten en stimuleert impuls aankopen. Neem daarom bij het kopen van een toonbank direct mee wat je op deze toonbank wil gaan doen en of je hier een vitrine voor nodig hebt. Voor elke toonbank is een vitrine op maat verkrijgbaar. Toch koeling nodig in jouw toonbank? Dan plaatsen we gemakkelijk een gebaksvitrine of bijvoorbeeld een barkoeling in jouw toonbank.


Prijs

Toonbanken en balies zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Grotendeels afhankelijk van de gewenste materialen en de moeilijkheid voor een meubelmaker wisselen de prijzen voor toonbanken. Bij ons beginnen de prijzen bij 925 euro voor een enkel blok van 60cm breed. Een toonbank kan de eyecatcher zijn in je winkel, dan kan je ervoor kiezen om er wat meer geld in te investeren. Je kan ook gaan voor een neutrale of minimalistische toonbank die gewoon goed is. Kies dan voor materialen die minder prijzig zijn zodat je budget overhoudt voor een andere eyecatcher in jouw winkel. Vergelijk de prijs en verschillende opties om te bepalen wat het beste bij de budgetten past. Wil jij graag een nieuwe toonbank kopen? Vraag ons dan gerust om een vrijblijvende offerte op basis van jouw wensen. 


Verschil tussen een toonbank en balie

Het belangrijkste verschil tussen een toonbank en een balie is hun functie en ontwerp. Een toonbank is meestal ontworpen voor verkoop en presentatie van producten, terwijl een balie is ontworpen als een receptie of servicepunt en biedt meestal een plek om te zitten, documenten te ondertekenen of informatie uit te wisselen. Toonbanken zijn meestal lager en open, zodat klanten de producten gemakkelijk kunnen bekijken, terwijl balies soms hoger zijn en gesloten aan de achterkant. Balies worden daarnaast veelal gebruikt als werkruimte voor medewerkers. Veelal wordt een toonbank balie ingezet als een multifunctionele plek om te werken en klanten te bedienen.Verschillende type toonbanken

"Toonbanken voor winkels: Kies de juiste toonbank voor uw bedrijf"

De juiste toonbank voor uw winkel is belangrijk om uw producten op de juiste manier te presenteren en uw verkoop te bevorderen. Van houten toonbanken tot moderne, glazen toonbanken, er is een breed scala aan keuze. Bepaal uw behoeften en kies de juiste toonbank voor uw bedrijf.


"Houten toonbanken: Een klassieke en stijlvolle optie"

Houten toonbanken zijn een populaire keuze voor winkels omdat ze stijlvol en klassiek zijn en bovendien duurzaam. Of u nu op zoek bent naar een rustieke uitstraling of een moderne, houten toonbank is een geweldige optie voor uw bedrijf.


"Glazen toonbanken: Moderne presentatie voor uw producten"

Glazen toonbanken zijn toonbanken met een glazen bovenkant. Hier kan je op moderne en elegante manier producten presenteren. Deze toonbanken zijn perfect voor een scala aan winkelstijlen, van high-end mode tot elektronica. Laat uw producten op een stijlvolle manier opvallen met een moderne toonbank met glazen vitrine.


"Modulaire toonbanken: Flexibele optie voor jouw winkel"

Modulaire toonbanken bieden een unieke oplossing voor winkels die op zoek zijn naar flexibiliteit en aanpasbaarheid. Een modulaire toonbank kan je samenstellen door te kiezen uit verschillende modules. Het voordeel van modulaire toonbanken is dat je een toonbank kan samenstellen die precies past in jouw winkel. Modulaire toonbanken bieden ook de mogelijkheid om onderdelen later anders neer te zetten in je winkel, hierdoor blijf je flexibel. Dit type toonbank biedt een kosteneffectieve oplossing voor winkels die op zoek zijn naar vernieuwing maar niet de hoofdprijs willen betalen. Daarnaast zijn modulaire toonbanken zijn gemakkelijk te installeren, waardoor ze een efficiënte oplossing bieden.


"Composiet toonbanken: Ongekende creatief voor een hoger segment"

Composiet toonbanken zijn een alternatief voor houten en glazen toonbanken. Doordat composiet gemakkelijk te verwerken is kunnen er verschillende platen aan elkaar gemaakt worden waardoor het ontwerp haast geen grenzen kent. Composiet is verkrijgbaar in talloze designs, maar kan niet in iedere winkel toegepast worden. Composiet is watervast maar op locaties waar veel gewerkt wordt zie je sneller krassen. Wil je echt een bijzonder model toonbank, ga dan voor composiet.


"Toonbanken met een marmer blad: elegante en luxueuze uitstraling voor uw winkel"

Marmer is een duurzaam en tijdloos materiaal dat zorgt voor een stijlvolle achtergrond voor uw producten. Toonbanken met marmerblad zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, waardoor u een unieke look kunt creëren. Het gladde en stevige oppervlak van marmer maakt het gemakkelijk om producten op een aantrekkelijke manier te presenteren. Met marmer hoeft u zich geen zorgen hoeft te maken over slijtage en vervaging. 

Onze toonbanken

De PEACK toonbanken zijn modulaire toonbanken in een design naar wens. Wat betekent dit dan precies? We bieden verschillende toonbanken met standaardmaten aan in ons assortiment, zodat jij gemakkelijk een toonbank naar wens kan kiezen óf kan samenstellen. Een voorbeeld van onze standaardmaten zijn toonbanken met een lengte van 120cm, 180cm, 240cm, 300cm of 360cm. Kom je er niet uit met één van onze standaardmaten? Geen zorgen, dan maken we voor jou een custom toonbank met de gewenste afmetingen. Op onderstaande toonbanken zijn enkele verschillende designs te zien, maar de mogelijkheden zijn eindeloos! Op basis van jouw wensen zoeken we een design dat aansluit bij jouw zaak. Zo kies je bijvoorbeeld voor een steenlook, vintage look of houtlook decor. Of ga jij voor een 3D design of akoestische houten latten? Het kan allemaal. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw zaak? Neem gerust contact met ons op of download de brochure hieronder. 

Download hier de brochure en stel direct jouw modulaire toonbank samen

Tot slot nog 5 tips bij het inrichten van jou winkel 

1. Zorg voor een heldere lay-out en een efficiënte routing.

2. Gebruik aantrekkelijke verlichting en kleuren om de aandacht te vestigen op producten.

3. Zorg voor een duidelijke en opvallende branding en boodschap voor jou winkel.

4. Creëer verschillende zones in uw winkel voor verschillende soorten producten of activiteiten.

5. Overweeg de toevoeging van comfortabele wachtgelegenheid en akoestiek om de beleving van de klant te verbeteren.


Stel nu je eigen modulaire toonbank samen

Sale Off
HOEKY B - binnenbocht
€650,00
Sale Off
HOEKY A - buitenbocht
€650,00
Sale Off
SALLY saladette module met wandpaneel 'Palm Special'
€1.500,00
Pre-loader