Presentatiekast

Presenteer jouw producten in een PEACK presentatiekast. Flexibel in gebruik maar stevig en degelijk in kwaliteit. Bij onze presentatiekarren is er rekening gehouden met gangbare maten van product presentatie, maar bijvoorbeeld ook van een deuropening. Hierdoor kan jij een presentatiekast door je hele winkel (en werkruimte) verplaatsen en meegaan met de presentatie van het seizoen.

Bij PEACK bieden we verschillende soorten presentatiekasten, waaronder wandkasten, lage presentatiekasten, broodkasten, losse wandschappen, bijzetkasten- en karren, vitrines en eilandmeubels.

Wandkasten

Wandkasten zijn presentatiekasten die tegen de muur worden gezet. Wandkasten zijn veelal de grootste categorie in een winkel. Als je je winkel handig en wil indelen en flexibel wil zijn voor de toekomst, is het verstandig om voor losse wandkasten te kiezen. Afhankelijk van de uitstraling die jij jouw zaak wilt geven, kies je voor het type kast, het kleur frame en het type schappen. Wil jij unieke schappen die helemaal bij jouw huisstijl passen? Neem dan gerust contact op en wij maken de perfecte schappen voor jouw zaak!

Lage presentatiekasten

Lage presentatiekasten zijn een ideale toevoeging voor veel verschillende winkels, of het nu gaat om boetieks, warenhuizen of speciaalzaken. Deze kasten zijn ideaal voor het etaleren van producten op een overzichtelijke en aantrekkelijke manier. Lage presentatiekasten worden vaak gebruikt voor het tentoonstellen van zowel food producten als non-food producten, zoals sieraden en accessoires. Dankzij het formaat zijn ze zeer geschikt om bijvoorbeeld bij een raam te plaatsen. Onze lage presentatiekast ANNY, zoals te zie in onderstaande afbeelding, is verkrijgbaar met een metalen frame en in verschillende kleuren naar wens. Deze kasten zijn een perfect element voor het succesvol presenteren en verkopen van producten in winkels.

Broodkasten

Deze speciale presentatiekasten zijn ontworpen om versgebakken brood en andere bakkerijproducten op te slaan en te presenteren. Ze bieden een gecontroleerde omgeving om de versheid en kwaliteit van het brood te behouden, terwijl ze tegelijkertijd een uitnodigende presentatie bieden voor klanten. Onze broodkasten kunnen worden voorzien van houten schappen voor een warme en ambachtelijke uitstraling, maar ook van metalen schappen voor een meer industriële uitstraling. Deze kastenzijn een onmisbaar onderdeel van een professionele en efficiënte bakkerij, waar zowel functionaliteit als visuele aantrekkingskracht belangrijk zijn.

Losse wandschappen

Dezewandschappenzijn specifiek ontworpen voor een universele broodpresentatie. Dankzij de schuine schappen kun jij jouw producten op een aantrekkelijke manier richting de klanten presenteren. De schappen zijn beschikbaar met zowel mat zwarte aluminium buizen als met beukenhouten buizen, waardoor ze in vrijwel elke zaak toe te passen zijn. De buizen zijn uitneembaar zodat deze altijd gemakkelijk schoongemaakt kunnen worden en ook weer gemakkelijk in elkaar gezet kunnen worden. De wandschappen zijn per stuk beschikbaar. Zo ben jij zelf de baas over de indeling, de ruimte tussen de schappen en de hoeveelheid schappen op een wand.

Bijzetkasten- en karren

De flexibele bijzetkasten- en karren van PEACK zijn een must-have voor winkels die behoefte hebben aan veelzijdige en flexibele presentatieoplossingen. Deze karren zijn ontworpen om gemakkelijk te manoeuvreren en bieden flexibiliteit bij het organiseren en presenteren van producten. Met verschillende opties kasten, kleuren frame en schappen, is er voor iedere zaak een geschikte presentatiekast te vinden. Of het nu gaat om delicatessen, kleding of accessoires, deze bijzetkasten- en karren bieden ruime opbergruimte zonder in te leveren op stijl in jouw zaak. Gemaakt van hoogwaardige materialen zijn ze duurzaam en geschikt voor intensief gebruik.

Eilandmeubels

Eilandmeubels zijn ideaal voor het creëren van een aantrekkelijke en functionele winkelindeling. Wanneer je winkel groot genoeg is kan je met eiland kasten een routing in je winkel creëren. Eilandmeubels zijn rondom te gebruiken voor productpresentatie. Zorg er wel voor dat je eilandmeubel de juiste hoogte heeft. Hoge meubels maken je winkel optisch kleiner, terwijl lagere meubels (tot 120cm) zorgen ervoor dat klanten nog over de kasten heen kunnen kijken. Hier hebben we met de eilandmeubels van PEACK rekening mee gehouden.

Vitrines

Naast presentatiekasten bieden we bij PEACK ook gekoelde enongekoelde vitrinesaan. Een ongekoelde vitrine/glasopstand is perfect om te combineren met eentoonbank. Zo kun jij achter het glas waardevolle producten presenteren of producten waarbij hygiëne van belang is.Gekoelde vitrineszijn er in veel verschillende soorten en maten. Van eengekoelde toonbanktot grotedisplaykoelingenen gekoelde gebaksvitrines. Bekijk gerust ons gehele assortiment voor de verschillende mogelijkheden voor jouw zaak. 

MATERIAAL PRESENTATIEKARREN

Allereerst worden veel presentatiekasten van hout en metaal gemaakt. Voornamelijk in het hout materiaal zijn er veel verschillende opties. Waar moet je op letten wanneer je een presentatiekast wil kopen?

Er bestaan diverse soorten massief hout die geschikt zijn voor een winkelinrichting, zoals eiken, grenen, teak en beuken, elk met hun eigen uitstraling. Toch is niet elk massief hout geschikt vanwege vochtgevoeligheid en zuren. Dit is voornamelijk bij toepassingen met levensmiddelen van groot belang. Plaatmateriaal in houtlook is een populair alternatief met voordelen als lage prijs, diverse afwerkingen, en gemakkelijke bewerkbaarheid. De afwerking van het hout is ook van belang, zoals schuren, borstelen en lakken voor bescherming tegen slijtage en vocht. Bij het kiezen van een presentatiekast is het belangrijk om rekening te houden met de stijl en inrichting van de ruimte waarin de kast komt te staan.

Alternatieven voor hout

Er zijn diverse alternatieven beschikbaar voor houten meubels, mocht u op zoek zijn naar andere opties. Hieronder vindt u een aantal alternatieven:
- Metaal: Roestvrij staal of gegalvaniseerd staal bieden een moderne, industriële en strakke uitstraling. Ook zijn ze duurzaam en gemakkelijk te onderhouden;
- Kunststof: Kunststof interieurs bieden veel flexibiliteit in kleuren, patronen en texturen. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en toepasbaar op verschillende manieren. In de meeste gevallen kan kunststof niet worden toegepast voor bijvoorbeeld een frame;
- Composiet: composiet voor presentatiekasten zorgt voor een prachtige en luxe uitstraling en zijn duurzaam. Composiet is relatief prijzig maar heeft daardoor een exclusieve uitstraling die voor sommige winkels de gewenste uitstraling bereiken;
- Solid Surface: Dit ligt qua materiaal tussen hout en composiet in. Het is stukken zachter dan composiet maar het ziet er wel uit als composiet. Met een Solid Surface kan je bijvoorbeeld bijzondere ronde vormen maken omdat het gebogen kan worden en gemakkelijk verwerkt wordt. Doordat het zachter is, moet je wel opletten op locaties waar veel gewerkt wordt, omdat krassen sneller zullen vormen.
- Decoratief plaatmateriaal: er zijn talloze leveranciers die allemaal hun eigen decoratieve plaatmateriaal hebben ontwikkeld. Allemaal met hun eigen voor- en nadelen. Het ene materiaal is harder dan het ander, zo is er ook vaak een prijsverschil tussen de verschillende opties. Decoratief plaatmateriaal gebruiken wij veel voor het maken van toonbanken en balies.

Wil je meer informatie over de perfecte materiaalkeuze voor jouw winkel? Neem dan contact met ons op.

BIJZET- OF VERRIJDBARE KASTEN

Bijzet- of verrijdbare presentatiekasten zijn een handige oplossing voor extra presentatieruimte in de winkel. Deze kasten zijn compact en gemakkelijk te verplaatsen, waardoor ze ideaal zijn voor kleine ruimtes of voor winkels die op bepaalde dagen/momenten drukker zijn dan andere. Zo kan het zijn dat je op bepaalde momenten op de dag, week of zelf jaar (zoals tijdens de feestdagen) meer presentatieruimte nodig hebt maar niet op andere dagen met een lege winkel wil zitten.

Het voordeel van verrijdbare presentatiekasten

Het grootste voordeel van bijzet- of verrijdbare kasten is de flexibiliteit. Je kunt de kasten gemakkelijk verplaatsen van de ene naar de andere plek, waardoor je snel extra presentatie oppervlak kunt creëren waar nodig. Let wel op het formaat van de bijzet- of verrijdbare kasten, kies bijvoorbeeld hoge kasten niet hoger dan 200cm zodat ze nog door de deur kunnen. Daarnaast zijn bijzet- of verrijdbare kasten vaak verkrijgbaar in verschillende designs en stijlen, waardoor je de kasten kunt afstemmen op jouw interieur.

Aandachtspunten bij de aanschaf

Daarnaast is het verstandig om te kijken naar het materiaal waarvan de kast gemaakt is. Een stevige kast van duurzaam materiaal gaat langer mee en is minder snel aan vervanging toe. Ook de wielen onder de kast zijn belangrijk. Deze moeten goed rollen en het gewicht van de kast kunnen dragen. Bekijk ook goed de vloer in je winkel. Is deze geschikt om een kast over te rollen, zitten er bijvoorbeeld ergens drempels of trapjes waar je rekening mee moet houden? En tot slot de prijs, kies een kast die binnen jou wensen en budget past. Uiteindelijk schaf je een kast aan die geld moet opleveren en niet alleen maar geld kost. Hou rekening mee met bijkomende kosten zoals verzendkosten en eventuele installatiekosten.

Voor welke winkels zijn bijzetkarren het meest geschikt?

Bijzetkarren kunnen geschikt zijn voor een breed scala aan winkels, afhankelijk van het type producten dat wordt gepresenteerd en de inrichting van de winkel. Over het algemeen zijn bijzetkarren handig voor winkels die regelmatig hun productpresentatie moeten veranderen, zoals seizoensgebonden winkels. Bijzetkarren kunnen ook nuttig zijn voor winkels met beperkte ruimte, omdat ze gemakkelijk kunnen worden verplaatst en opgeborgen. Daarnaast kunnen bijzetkarren nuttig zijn in winkels met een informele sfeer, zoals delicatessen winkels, boetieks, markten en pop-up winkels, omdat ze kunnen bijdragen aan een ongedwongen en gezellige sfeer. Specifieke voorbeelden van winkels waarbij bijzetkarren geschikt kunnen zijn voor productpresentatie zijn bloemenwinkels, cadeauwinkels, boekwinkels, vintage kledingwinkels en woonwinkels.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Stuur ons een bericht via WhatsApp, wij staan voor je klaar. 

WHATSAPP ONS