Horeca Toonbanken

Horeca toonbanken zijn essentiële meubelstukken in elke horecagelegenheid, zoals restaurants, cafés, bars en hotels. Ze worden gebruikt om voedsel, dranken en andere benodigdheden op te slaan, uit te serveren aan klanten of af te rekenen met klanten. Er zijn verschillende soorten horeca toonbanken beschikbaar, waaronder vaste toonbanken, mobiele toonbanken en toonbanken met ingebouwde koel- en vriesapparatuur. De keuze van het type toonbank hangt af van de specifieke behoeften van jouw horecaonderneming en de beschikbare ruimte.

Horeca toonbanken zijn meestal gemaakt van hout met een luxe HPL design of met tegels, waaronder ook die van PEACK. Naar wens kan een horeca toonbank worden samengesteld met bijvoorbeeld een stenen blad. De toonbanken zijn verkrijgbaar en op maat te maken in verschillende kleuren, maten en ontwerpen om aan de stijl van jouw zaak te voldoen. 

Waar moet een horeca toonbank aan voldoen? 

Belangrijke factoren bij het kiezen van een horeca toonbank zijn onder meer functionaliteit, duurzaamheid, hygiëne, onderhoudsgemak en esthetiek. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de wet- en regelgeving die van toepassing is op de horecaonderneming, zoals voedselveiligheidsvoorschriften en brandveiligheidseisen. Ten slotte kan een goed ontworpen en goed geplaatste horeca toonbank de efficiëntie van de bediening van klanten verbeteren en de algehele uitstraling van de horecaonderneming verbeteren, waardoor het een aantrekkelijkere plek wordt om te eten, drinken en te ontspannen.

De eigenschappen van een horeca toonbank

Er zijn verschillende eigenschappen van belang bij horeca toonbanken. Horeca toonbanken moeten bestand zijn tegen intensief gebruik en dagelijkse slijtage. Ze moeten gemaakt zijn van kwalitatieve materialen om bestand te zijn tegen corrosie en de impact van constante beweging en reiniging. Ze moeten gemakkelijk te reinigen en te onderhouden zijn om te zorgen voor een hygiënische omgeving. Niet alleen moeten deze toonbanken gemakkelijk te reinigen zijn, ze moeten ook ontworpen zijn om voedsel en dranken op een aantrekkelijke manier te presenteren. Het kan worden uitgerust met vitrines of verlichting om de producten goed te laten zien en te helpen bij de verkoop.

Bij een horeca toonbank is niet alleen het design van belang, maar ook de functionaliteit en opbergruimte. Zo bieden ook de toonbanken van PEACK extra kastruimte om producten in op te bergen. De indeling hiervan is volledig naar keuze. Zo kies je bijvoorbeeld voor open vakken, deurtjes, lades of een combinatie hiervan. De toonbanken zijn ergonomisch ontworpen om het werk van het personeel te vergemakkelijken. Het moet gemakkelijk zijn om te werken zonder dat de medewerkers ongemak ervaren of fysieke belasting ondergaan.

Het voordeel van de PEACK toonbanken is dat ze kunnen worden uitgerust met verschillende functies en accessoires, zoals koeling om de bediening te verbeteren.

Horeca toonbanken met barkoeling

Zoals eerder benoemd kunnen horeca toonbanken ook worden uitgerust met koeling om voedsel en dranken zoals bier, frisdrank en wijn op de juiste temperatuur te houden. Bijvoorbeeld een barkoeling met (schuif)deuren, maar ook met lades. Naar wens kunnen wij een barkoeling of andere koelunit van meeleveren in de toonbank. Bij het kiezen van een horeca toonbank met barkoeling is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de grootte en capaciteit van de koeling. Samen kijken we naar de geschikte toepassing voor jouw zaak.

Horeca toonbank met ongekoelde vitrine

Een horeca toonbank met vitrine is een toonbank die is uitgerust met een glazen vitrine om voedsel, zoals gebak, broodjes, snacks en andere lekkernijen te presenteren aan klanten. De vitrine beschermt het voedsel tegen stof en vuil en houdt het ook verser door het blokkeren van de luchtstroom. Voor elke toonbank kan een vitrine op maat gemaakt worden die wordt gevestigd op de toonbank. Deze vitrines worden gemaakt van 12mm dik UV-verlijmd glas, waardoor deze bestendig zijn voor hitte en vocht. Een horeca toonbank met vitrine kan helpen om de verkoop van voedsel te verhogen door het voedsel aantrekkelijker en toegankelijker te maken voor klanten.

Een toonbank vitrine heeft verschillende voordelen:

1. Presentatie: Een horeca vitrine toonbank zorgt voor een professionele en aantrekkelijke presentatie van het voedsel. Het kan de aandacht van klanten trekken en hun eetlust opwekken.

2. Hygiëne: Door de glazen vitrines is het voedsel goed beschermd tegen vuil, stof en insecten. Hierdoor blijft het voedsel hygiënisch en vers.

3. Gemak: Een horeca toonbank vitrine maakt het voor het personeel gemakkelijker om het voedsel te presenteren en te verkopen. Het zorgt voor een efficiënte verkoop en kan klanten sneller bedienen.

Horecatoonbank met gekoelde vitrine

Buiten verschillende mogelijkheden in het toevoegen van een barkoeling en een ongekoelde vitrine aan jouw horeca toonbank is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een gekoelde (gebaks)vitrine toe te voegen. Hiermee zorg je dat jouw producten op een mooie en professionele manier worden getoond en dat jouw producten op de juiste temperatuur worden bewaard. Toonbanken met ingebouwde gebaksvitrine worden vaak gebruikt in horeca, zoals restaurants, cafés, bakkerijen en lunchrooms om voedsel en dranken te bewaren en te presenteren.

De gekoelde horeca toonbank kan worden uitgerust met verschillende soorten koelingen. Hierbij is het van belang om goed te kijken naar wat voor type producten jij graag wilt koelen. Heb je bijvoorbeeld veel “nat” gebak, zoals slagroom, dan is een hogere kwaliteit koeling aan te raden. Hierbij speelt bijvoorbeeld luchtvochtigheid een belangrijkere rol. Heb je veel gebak als koeken, dan kun je in veel gevallen af met een simpeler koelsysteem.

Ga jij verse broodjes beleggen achter jouw toonbank? Dan kan het bijvoorbeeld een goede overweging zijn om een saladette en/of snijmachine in te bouwen in combinatie met een glasopstand. Zo maak jij in het zicht van de klant verse en gekoelde broodjes.

Uitstraling en design van een horeca toonbank

De uitstraling en het design van een horeca toonbank zijn belangrijk omdat ze bijdragen aan de algehele sfeer en uitstraling van de horecagelegenheid. De keuze van het materiaal heeft een groot effect op de uitstraling en het design. Kies je bijvoorbeeld voor eiken houten latten of een 3D paneel met honinggraat patroon? Elk materiaal heeft zijn eigen uitstraling en kan de uitstraling van jouw zaak beïnvloeden. De gekozen kleuren moeten aansluiten bij de kleuren van de rest van het interieur. Ook moet er worden nagedacht over de kleuren van de muren, het plafond, de vloer en andere meubels en accessoires. Consistentie in het design draagt bij aan een aantrekkelijke en professionele uitstraling van de gehele locatie.

Moderne design horeca toonbanken

Moderne design horeca toonbanken zijn ontworpen om een eigentijdse uitstraling te hebben en passen bij de moderne trends in de horecabranche. Enkele kenmerken van moderne design horeca toonbanken en balies zijn:

1. Minimalisme: Moderne design horeca toonbanken hebben vaak een minimalistisch ontwerp met strakke lijnen en weinig opsmuk. Dit creëert een elegante en gestroomlijnde uitstraling.

2. Gebruik van materialen en uitstaling: Moderne design horeca toonbanken maken vaak gebruik van luxe of natuurlijke elementen, zoals glas, metaallook, betonlook en steenlook. Deze stijlen creëren een moderne en industriële uitstraling.

3. Functionele indeling: Moderne design horeca toonbanken zijn vaak zo ontworpen dat ze de efficiëntie en functionaliteit van het personeel vergroten. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van voldoende ruimte om bestellingen op te nemen, voorbereidingen te treffen en voedsel en dranken te presenteren.

4. Gebruik van kleur: Moderne design horeca toonbanken maken vaak gebruik van gedurfde kleuren om de aandacht te trekken en de uitstraling van het restaurant te versterken.

Ronde horeca toonbank

Een ronde horeca toonbank is een toonbank met een ronde vorm, in plaats van de traditionele rechthoekige vorm. In de meeste gevallen zal dit in de praktijk betekenen dat de toonbank een ronde hoek heeft. Een ronde toonbank kan een opvallend en aantrekkelijk designelement zijn in de horecagelegenheid. Het kan een moderne en stijlvolle uitstraling creëren die klanten kan aantrekken. De ronde vormen kunnen voor een meer intieme en gezellige sfeer zorgen.

Er zijn echter ook enkele nadelen aan een ronde toonbank. Het kan bijvoorbeeld moeilijker zijn om producten op de toonbank te plaatsen en kan minder ruimte bieden voor opslag dan een rechthoekige toonbank. Bovendien zal het ontwerp en ontwikkelen van een ronde toonbank meer kosten met zich meebrengen vanwege de complexiteit van de vorm voor een meubelmaker. Het is belangrijk om de voor- en nadelen goed af te wegen en de juiste keuze te maken op basis van de specifieke behoeften en ruimte van de locatie.

Restaurant toonbanken

Toonbanken voor restaurants zijn speciaal ontworpen om de verkoop van voedsel en dranken in restaurants te vergemakkelijken. Ze kunnen worden gebruikt om de klanten te ontvangen, bestellingen op te nemen, voedsel en dranken te presenteren en af te rekenen. Toonbanken voor restaurants moeten in de eerste plaats functioneel zijn. Ze moeten voldoende ruimte bieden voor het personeel om bestellingen op te nemen, voedsel en dranken te presenteren en af te rekenen. Ook moeten ze gemakkelijk te reinigen zijn om aan de hygiënenormen te voldoen. 

Balies in horeca

Balies in horeca zijn meestal ontworpen als de plek waar klanten hun bestellingen plaatsen en betalen. Ze zijn ook bedoeld als een ontmoetingsplaats tussen de klanten en het personeel. Het is van belang dat de toonbank gemakkelijk toegankelijk is voor de klanten en een uitnodigend gevoel geeft. Balies kunnen op maat worden gemaakt om aan de specifieke behoeften van het restaurant te voldoen. 

Hotel toonbanken

Hotel toonbanken zijn een belangrijk onderdeel van de receptie van een hotel. Ze dienen als een centraal punt voor gasten om in te checken, uit te checken en informatie te krijgen over het hotel en de omgeving. Bij het samenstellen van jouw hotel toonbank of receptie zijn er verschillende punten van belang om rekening mee te houden:

1. Grootte: Hotel toonbanken zijn vaak groot en ruim, zodat er voldoende ruimte is voor meerdere medewerkers om tegelijkertijd te werken en gasten te bedienen. Ook kunnen er meerdere computerterminals en telefoons worden geïnstalleerd om de efficiëntie te verhogen.

2. Stijl: Hotel toonbanken moeten passen bij de stijl en uitstraling van het hotel. Zo hebben luxueuze hotels vaak toonbanken met een elegante uitstraling, terwijl meer eigentijdse hotels kiezen voor een moderne en minimalistische stijl.

3. Functionaliteit: Hotel toonbanken zijn ontworpen om functioneel te zijn en te voorzien in ruime opbergruimte voor benodigdheden. Zo zijn er vaak lades en kasten voor het opbergen van documenten, sleutels en andere benodigdheden

Cafetaria toonbanken

Cafetaria toonbanken zijn ontworpen om klanten snel en efficiënt te bedienen. In een cafetaria is snelheid van essentieel belang. Er is meestal voldoende ruimte voor medewerkers om snel te bewegen en er zijn vaak meerdere kassa's beschikbaar om lange wachtrijen te voorkomen. Met deze reden is een ruime toonbank van belang. Een andere belangrijke overweging bij cafetaria toonbanken is hygiëne. De toonbank moet gemakkelijk schoon te maken zijn en materialen moeten bestand zijn tegen slijtage en krassen. Ook moet er rekening gehouden worden met afvalbakken en dispensers voor papieren handdoeken.

Advies over jouw toonbank?

Kom je er niet helemaal uit of wil je toch graag advies voor jouw zaak? Neem dan gerust contact met ons op!

We kijken graag met je mee naar een geschikte oplossing.