Kleine vrieskist | PEACK Interior

Kleine vrieskisten: Onze compacte krachtpatsers


Als leverancier van hoogwaardige professionele kleine vrieskisten, hechten we bij PEACK Interior grote waarde aan kwaliteit, duurzaamheid en service. Onze kleine vrieskisten zijn ontworpen om aan de specifieke behoeften van professionals in diverse sectoren te voldoen. Of het nu gaat om restaurants, horecagelegenheden, laboratoria, apotheken, of andere bedrijven die opslagruimte nodig hebben voor hun producten, onze vrieskisten bieden de ideale oplossing. In deze tekst zullen we dieper ingaan op waarom kwaliteit, duurzaamheid en service cruciaal zijn bij professionele kleine vrieskisten en hoe we deze aspecten integreren in onze producten.

Kleine vrieskist gevuld met brood en cake.

Kwaliteit - De basis voor betrouwbare opslag

Bij professionele kleine vrieskisten is kwaliteit van het grootste belang. Klanten vertrouwen erop dat hun waardevolle goederen, zoals bederfelijke producten, veilig en betrouwbaar worden opgeslagen. Onze vrieskisten worden vervaardigd met behulp van hoogwaardige materialen en geavanceerde technologieën om de best mogelijke prestaties te garanderen. De koelingstechnologie van onze kleine vrieskisten is zorgvuldig geselecteerd om een gelijkmatige en stabiele temperatuur te handhaven. Dit is essentieel om ervoor te zorgen dat de opgeslagen producten in optimale staat blijven. Dankzij geavanceerde compressoren en koelsystemen kunnen onze vrieskisten een constant klimaat handhaven, zelfs in omgevingen met wisselende temperaturen. Ze zijn uitgerust met nauwkeurige temperatuurregeling en geavanceerde monitoringssystemen. Dit stelt gebruikers in staat om de temperatuur op de gewenste waarde in te stellen en deze continu te bewaken. 

Duurzaamheid - Bescherming van kosten en de investering

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel bij de aanschaf en investering in nieuwe professionele apparatuur. Wij begrijpen dat duurzame vrieskisten niet alleen het milieu ten goede komen, maar ook de levensduur van de apparatuur verlengen en de operationele kosten verlagen.

Energiezuinige vrieskisten

Onze kleine vrieskisten zijn ontworpen met energie-efficiëntie als prioriteit. Door gebruik te maken van geavanceerde isolatiematerialen en energiezuinige koelingssystemen, verbruiken onze vrieskisten minder energie en dragen ze bij aan de vermindering van de ecologische voetafdruk. Tip: vergelijk de specificaties van verschillende modellen om ook het verbruik (en andere eigenschappen) te vergelijken met elkaar.

Lange levensduur

De duurzame constructie en hoogwaardige materialen van onze professionele kleine vrieskisten zorgen voor een langere levensduur van het product. Hierdoor kunnen klanten jarenlang vertrouwen op onze vrieskisten zonder zich zorgen te maken over frequente vervanging of reparatie. Dit draagt bij aan kostenbesparing op de lange termijn en vermindert de impact op het milieu door minder afval. Onze kleine en grote vrieskisten zijn geschikt voor zeer intensief gebruik in omgevingen als horeca of andere commerciële omgevingen.

Het verschil tussen een professionele kleine vrieskist en een reguliere kleine vrieskist

Het verschil tussen een professionele kleine vrieskist en een reguliere consumenten-vrieskist ligt voornamelijk in het ontwerp, de prestaties, de kwaliteit en de toepassingen. Hier zijn enkele belangrijke verschillen:


1. Afmetingen en Capaciteit: Professionele kleine vrieskisten zijn meestal compacter en hebben een andere capaciteit in vergelijking met reguliere consumenten-vrieskisten. Ze zijn ontworpen om te passen in beperkte werkruimtes in professionele omgevingen en zijn vaak geschikt voor het inbouwen in meubels, werkruimtes en/of keukens.


2. Constructie en Materialen: Professionele kleine vrieskisten zijn gebouwd met duurzame en hoogwaardige materialen om bestand te zijn tegen intensief gebruik en om de producten in optimale staat te houden. Ze zijn ontworpen voor langdurige prestaties en betrouwbaarheid.


3.Koelingstechnologie: Professionele kleine vrieskisten maken vaak gebruik van geavanceerde koelingstechnologie om een gelijkmatige en stabiele temperatuur te handhaven. Dit is van belang om de kwaliteit en veiligheid van de opgeslagen producten te waarborgen.


4. Temperatuurbereik: Professionele kleine vrieskisten kunnen een breder temperatuurbereik handhaven in vergelijking met consumenten-vrieskisten. Ze kunnen zowel ultra-lage temperaturen handhaven voor langdurige opslag als hogere temperaturen voor het bewaren van bijvoorbeeld voedselproducten in restaurants.


5. Temperatuurregeling en Monitoring: Professionele kleine vrieskisten zijn vaak uitgerust met geavanceerde temperatuurregeling en monitoringssystemen. Dit stelt gebruikers in staat om de temperatuur nauwkeurig in te stellen en te bewaken, en het biedt meldingen in geval van temperatuurafwijkingen.


6. Energie-efficiëntie: Professionele kleine vrieskisten zijn ontworpen met een focus op energie-efficiëntie. Ze verbruiken minder energie dan grotere modellen en dragen bij aan kostenbesparing op de lange termijn.


7. Toepassingen: Terwijl consumenten-vrieskisten voornamelijk worden gebruikt voor het bewaren van voedsel voor huishoudelijk gebruik, zijn professionele kleine vrieskisten veelzijdiger. Ze worden gebruikt in verschillende sectoren, waaronder horeca, gezondheidszorg, farmacie, laboratoria en detailhandel. Hierdoor zijn ze krachtiger en kunnen bijvoorbeeld vaker geopend worden en hierbij een stabiele temperatuur handhaven.


8. Prijsklasse: Professionele kleine vrieskisten zijn doorgaans duurder dan reguliere consumenten-vrieskisten vanwege hun geavanceerde functies, betrouwbaarheid en duurzame constructie. De hogere prijs wordt echter gecompenseerd door betrouwbaarheid en langere levensduur.

Sfeerbeeld van een vrieskist in een viswinkel

Hoeveel capaciteit heeft een kleine vrieskist?

De capaciteit van een kleine vrieskist kan variëren afhankelijk van het specifieke model en de fabrikant. Over het algemeen wordt een vrieskist als "klein" beschouwd wanneer deze een capaciteit heeft van ongeveer 50 tot 200 liter.


Een kleine vrieskist met een capaciteit van ongeveer 50 tot 100 liter is ideaal voor kleine bedrijven met beperkte opslagbehoeften. Deze kunnen voldoende ruimte bieden voor het bewaren van bevroren voedselproducten, ijs, snacks en andere kleine items. Een kleine vrieskist met een capaciteit van ongeveer 100 tot 200 liter is geschikt voor iets grotere commerciële toepassingen of professionele omgevingen. Dit type vrieskist kan worden gebruikt in kleine restaurants, laboratoria, apotheken of winkels waar een gematigde opslagcapaciteit vereist is.


Het is belangrijk om te onthouden dat de capaciteit van een kleine vrieskist niet alleen wordt bepaald door het aantal liters dat het kan bevatten, maar ook door de interne afmetingen en indeling. Sommige vrieskisten hebben bijvoorbeeld meer opbergrekken of manden, waardoor de beschikbare ruimte beter kan worden benut.

Sale Off
Vrieskast consumptie-ijs FR205 SL
Sale Off
Vrieskast consumptie-ijs ST160

Het inbouwen van een kleine vrieskist

In commerciële en professionele omgevingen waar ruimte, efficiëntie en esthetiek van groot belang zijn, biedt het inbouwen van een kleine vrieskist in een meubel een slimme en praktische oplossing. Of het nu gaat om een kitchenette in een restaurant, een toonbank in een winkel, een balie in een medische instelling of beauty salon, of een bar in een café, de naadloze integratie van een kleine vrieskist in bestaand meubilair biedt diverse voordelen die de algehele functionaliteit en uitstraling van de ruimte verbeteren. Tip: ben jij op zoek naar een volledige winkelinrichting met ingebouwde koel- en vriesmeubels? Kijk dan ook eens bij onze partner Emondt KMI.

Optimale ruimtebenutting en efficiëntie

In commerciële en professionele omgevingen, waar de beschikbare ruimte vaak beperkt is, is het benutten van elke centimeter essentieel. Door een kleine vrieskist in een meubel te integreren, wordt kostbare vloerruimte bespaard, waardoor de efficiëntie van de ruimte wordt gemaximaliseerd. Hierdoor kunnen andere belangrijke aspecten van de bedrijfsvoering, zoals werkruimte, doorstroom van klanten, en het creëren van een aantrekkelijke ambiance, worden verbeterd.

Naadloze integratie en stijlvol ontwerp

Het inbouwen van een kleine vrieskist in een meubel biedt een naadloze integratie en draagt bij aan het stijlvolle ontwerp van de ruimte. De vrieskist wordt onzichtbaar voor de ogen van klanten of gasten, wat resulteert in een strak en opgeruimd uiterlijk. Dit is vooral van belang voor high-end restaurants, boetiekhotels en chique bars, waar esthetiek een belangrijke rol speelt bij het creëren van een aangename sfeer voor klanten.

Toepassingen van professionele kleine vrieskisten

Professionele kleine vrieskisten zijn van belang in verschillende sectoren en hebben een breed scala aan toepassingen. Enkele voorbeelden zijn:

Horeca en Voedingsindustrie

In de horeca en voedingsindustrie zijn kleine vrieskisten essentieel voor het bewaren van bederfelijke producten, zoals vlees, vis, zuivel en groenten. Ze zorgen ervoor dat voedsel vers blijft en behouden de voedingswaarde en kwaliteit van de producten. Het gebruik van hoogwaardige vrieskisten in deze sector is van cruciaal belang om te voldoen aan de hygiënevoorschriften en de verwachtingen van klanten te overtreffen.

Laboratoria en Farmacie

In laboratoria en onderzoeksinstituten spelen kleine vrieskisten een belangrijke rol bij het opslaan van monsters, reagentia en andere waardevolle materialen. Een stabiele en constante temperatuur is van cruciaal belang om de integriteit van monsters te behouden en experimentele nauwkeurigheid te waarborgen. Onze vrieskisten zijn ontworpen met geavanceerde technologieën om aan deze eisen te voldoen. In apotheken en medische instellingen is de juiste opslag van medicijnen van vitaal belang. Kleine vrieskisten bieden een veilige omgeving om medicijnen op de juiste temperatuur te bewaren, wat de effectiviteit ervan waarborgt. Onze vrieskisten zijn voorzien van geavanceerde temperatuurregeling en monitoring om ervoor te zorgen dat medicijnen in optimale staat blijven en de gezondheid van patiënten niet in gevaar komt.

Detailhandel en Supermarkten

Supermarkten en detailhandelszaken maken vaak gebruik van kleine vrieskisten om bevroren producten zoals ijs, diepvriesgroenten, en snacks aan te bieden. Een betrouwbare vrieskist is van cruciaal belang om de productkwaliteit te handhaven en klanten tevreden te stellen. Onze vrieskisten zijn ontworpen met het oog op gebruiksgemak, waardoor het personeel efficiënt kan werken en de producten eenvoudig kan presenteren.

Professionele vrieskist toegepast in detailhandel

Ons assortiment (kleine) vrieskisten

Bij PEACK Interior begrijpen we dat sommige professionele en commerciële omgevingen te maken hebben met beperkte ruimte, waar elke centimeter telt. Voor die situaties hebben we een speciale selectie van mini vriezers in ons assortiment opgenomen, ideaal voor plekken met weinig ruimte. Of het nu gaat om een kleine keuken, een compacte toonbank of een kleine balie, onze kleine vrieskisten bieden een perfecte oplossing om aan uw opslagbehoeften te voldoen zonder concessies te doen aan de prestaties.


Onze kleine vrieskisten zijn ontworpen om te passen in krappe ruimtes zonder in te leveren op capaciteit en functionaliteit. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en capaciteiten, zodat u kunt kiezen welke het beste bij uw ruimte past. Met de compacte afmetingen kunt u de kleine vrieskist gemakkelijk in een hoek plaatsen, onder een toonbank schuiven, of zelfs op een verhoogd platform installeren, zonder dat dit ten koste gaat van uw kostbare werkruimte.


Ondanks hun kleine formaat zijn onze kleine vrieskisten uitgerust met geavanceerde technologieën om aan de hoogste standaarden te voldoen. Ze beschikken over nauwkeurige temperatuurregeling, efficiënte koelsystemen en betrouwbare monitoringsopties. Met temperatuurinstellingen die kunnen worden aangepast aan uw specifieke opslagbehoeften, kunt u erop vertrouwen dat uw producten veilig en op de juiste temperatuur worden bewaard.

Gemakkelijk uw kleine vrieskist bestellen

Bij PEACK Interior begrijpen we dat tijd kostbaar is, vooral voor drukbezette professionals in commerciële omgevingen. Daarom hebben we het bestelproces van onze kleine vrieskisten eenvoudig en snel gemaakt. U kunt onze kleine vrieskisten gemakkelijk online bekijken, vergelijken en bestellen vanuit het comfort van uw kantoor of bedrijf. Het online bestellen biedt het voordeel van gemak, flexibiliteit en beschikbaarheid op elk moment van de dag, zodat u op uw eigen tempo kunt winkelen.

Advies voor uw project?

We begrijpen dat u wellicht vragen heeft bij het kiezen van de juiste apparatuur voor uw specifieke behoeften. Ons team staat altijd klaar om u te ondersteunen. Als u advies nodig heeft bij het selecteren van de juiste vriezer voor uw beperkte ruimte, neem dan gerust contact met ons op. Onze klantenservice staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van deskundig advies om ervoor te zorgen dat u de beste keuze maakt.

Sale Off
Vrieskast consumptie-ijs IC200SCEB
Sale Off
Vrieskast consumptie-ijs IC300SC

Bekijk hier ons gehele assortiment vrieskisten


Wil jij graag advies voor jouw zaak? 

Neem gerust contact met ons op!