Zwarte toonbank

Zwarte toonbanken voor winkels zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Deze toonbanken hebben een stijlvolle en moderne uitstraling en passen perfect bij de huidige trend van minimalistische interieurs. Zwarte toonbanken hebben niet alleen een moderne, maar ook een luxe uitstraling. Dit maakt ze zeer geschikt voor gebruik in chique en exclusieve winkels en salons. Dit komt vooral doordat zwart als kleur wordt geassocieerd met elegantie en exclusiviteit.

Bovendien kan een zwarte toonbank op verschillende manieren worden aangekleed om de luxe uitstraling te versterken. Zo kan de toonbank worden voorzien van subtiele verlichting om de aandacht te trekken, of kunnen er luxe accessoires op worden geplaatst, zoals glanzende sieraden of exclusieve parfumflessen. Een zwarte toonbank kan ook mooi gecombineerd worden met andere luxe interieurelementen, zoals een marmeren vloer, glazen vitrinekasten of grote planten om een natuurlijke look te creëren. Door de toonbank te combineren met deze elementen, ontstaat er een samenhangend geheel dat bijdraagt aan de luxe uitstraling van de winkel of salon.

Het is wel belangrijk om te benadrukken dat een luxe uitstraling niet voor elke winkel of salon geschikt is. Het hangt sterk af van het type producten of diensten dat wordt aangeboden en het gewenste imago van de winkel of salon. Een zwarte toonbank is bijvoorbeeld minder voor een bakkerij waar een warme en ambachtelijke uitstraling vaak gewenst is. In dat geval kan een meer kleurrijke en speelse uitstraling beter passen.

De voordelen van zwarte toonbanken

Een van de belangrijkste voordelen van zwarte toonbanken is dat ze een chique uitstraling hebben. Door hun zwarte kleur ogen ze strak en stijlvol en zijn ze perfect voor winkels die een moderne uitstraling willen hebben. Bovendien zijn zwarte toonbanken erg veelzijdig en passen ze bij verschillende soorten interieurs en producten. Of je nu een kledingwinkel, sieradenwinkel of elektronicawinkel hebt, een zwarte toonbank kan altijd! Een ander voordeel van zwarte toonbanken is dat ze tijdloos zijn. Hoewel interieurtrends komen en gaan, zal een zwarte toonbank altijd een klassieke uitstraling hebben. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je toonbank na een paar jaar alweer gedateerd is en je hem moet vervangen.

De materialen voor een zwarte toonbank

Zwarte toonbanken kunnen van verschillende materialen gemaakt worden. Hierin onderscheiden we het blad en de ombouw/omkasting van de toonbank. Voor de omkasting zijn er veel verschillende design mogelijkheden. Enkele voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld decorplaten, een luxe HPL, akoestische houten latten, 3D wanden of bijvoorbeeld 3D behang. Voor het blad kun je voor hetzelfde design gaan als de ombouw van de toonbank. Zo zorg je voor één geheel en lopen eventuele patronen door op het blad. Echter zijn er voor het blad ook mogelijkheden om te gaan voor bijvoorbeeld composiet. Een composiet blad is een zeer sterke en duurzame optie met een luxe uitstraling. Werk je bijvoorbeeld veel met warme producten? Dan is composiet zeker aan te raden. 

Welke opties zijn er in het zwart en hoe ziet dat eruit? 

Je bent erover uit. Het gaat zwart worden! Maar nu de vraag: volledig zwart of juist met een werkje erin? Binnen de categorie zwart zijn er veel verschillende mogelijkheden, zodat er altijd een passend design is voor jouw zaak. Hieronder laten we enkele voorbeelden zien van zwarte designs. Uiteraard is er nog veel meer mogelijk!

1 van

Waar je op moet letten bij het kopen van een zwarte toonbank

Bij het kopen van een zwarte toonbank is het belangrijk om op een aantal zaken te letten in het design, zodat de toonbank goed aansluit bij jouw winkelinterieur en de gewenste uitstraling. Hieronder volgen enkele belangrijke punten waar je op moet letten bij het kiezen van een zwarte toonbank voor je winkel.

1. Materialen

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de materiaalkeuze van de toonbank. Zoals eerder genoemd kunnen zwarte toonbanken gemaakt worden van verschillende materialen, zoals hout, HPL, corian, tegels en composiet. Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en uitstraling. Houten (look) toonbanken geven bijvoorbeeld een warmere en natuurlijke uitstraling, terwijl zwart marmeren toonbanken een meer luxe uitstraling hebben. Bedenk dus goed welk materiaal het beste past bij de uitstraling die je wilt creëren in je winkel. Heb jij een design in gedachten en weet je niet welk materiaal hiervoor het meest geschikt is? Geen probleem! Iedereen zijn vak en daarom denken we graag mee over een geschikte oplossing voor jouw zaak en jouw huisstijl.

2. Afmetingen

Een ander belangrijk punt is de afmeting van de toonbank. Het is belangrijk om de afmetingen van de toonbank af te stemmen op de beschikbare ruimte in je winkel en het aantal producten dat je wilt tentoonstellen. Een te grote toonbank kan bijvoorbeeld zorgen voor een onnodig opgepropte ruimte, terwijl een te kleine toonbank niet genoeg ruimte biedt om je producten te tonen. Zorg dus dat je goed weet welke afmetingen de toonbank moet hebben voordat je er een aanschaft. Denk ook goed na over de afmetingen van jouw toonbank in combinatie met de kleur zwart. Dit kan bijvoorbeeld zorgen voor een absolute eyecatcher, maar wanneer het verkeerd ingezet wordt, kan het ook een negatief effect hebben op de uitstraling van jouw zaak.

3. Functionaliteit

Naast de uitstraling en afmetingen van de toonbank is het ook belangrijk om te kijken naar de functionaliteit. Moet de toonbank bijvoorbeeld voorzien zijn van lades en/of kastjes om producten op te slaan? Moet er ruimte zijn voor kassa- of betaalapparatuur? Bedenk dus goed wat de toonbank moet kunnen doen en stem het design daarop af.

4. Verlichting

Verlichting kan een belangrijke rol spelen bij het design van een zwarte toonbank of een zwart interieur. Goede verlichting kan ervoor zorgen dat je producten goed opvallen en dat de toonbank als geheel beter tot zijn recht komt. Gebruik je veel donkere kleuren, dan zal de verlichting minder effectief zijn en is het verstandig om hier rekening mee te houden. Producten die gepresenteerd worden, zullen hierdoor echter wel beter opvallen! Ben je benieuwd naar wat een persoonlijk lichtplan voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

5. Merkidentiteit

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de merkidentiteit van je winkel. Een zwarte toonbank kan een moderne en minimalistische uitstraling hebben die goed past bij de huidige interieurtrends, maar het kan zijn dat deze uitstraling niet past bij de merkidentiteit van je winkel. Als je bijvoorbeeld een winkel hebt met een meer traditionele uitstraling, kan het beter zijn om te kiezen voor een toonbank met een warmere uitstraling. Bedenk dus goed wat de merkidentiteit van je winkel is en stem het design van de toon.

Zwarte kastindeling en zwarte grepen bij een zwarte toonbank?

Een volledig zwarte toonbank? Dat kan! Zelfs de binnenkant, lades, kastjes, vakken en grepen kunnen zwart gemaakt worden. Zo heb jij een volledig zwarte toonbank! Om bijvoorbeeld gave details toe te voegen kun je spelen met andere grepen. Kies bijvoorbeeld voor gouden of bronzen grepen voor een opvallend detail aan jouw toonbank. Gaaf toch?

Waar staat een zwarte toonbank mooi?

Een zwarte toonbank kan in veel verschillende soorten winkels en salons mooi staan. Het hangt echter wel af van de algehele stijl en sfeer van de winkel of salon en de manier waarop de toonbank wordt gepresenteerd. Een zwarte toonbank kan bijvoorbeeld goed passen in een winkel of salon met een moderne en strakke uitstraling. Dit kan bijvoorbeeld een kledingwinkel zijn die zich richt op een jong publiek, of een kapsalon die een eigentijdse uitstraling wil hebben. In een dergelijke winkel of salon kan de zwarte toonbank een belangrijk onderdeel vormen van het interieur en zorgen voor een minimalistische, maar toch opvallende uitstraling. Daarnaast kan een zwarte toonbank ook goed passen in een winkel of salon met een luxe uitstraling. Dit kan bijvoorbeeld een high-end beauty salon zijn, waar klanten komen voor exclusieve behandelingen en producten. In een dergelijke salon kan een zwarte toonbank zorgen voor een chique en sophisticated uitstraling, die past bij het merk en de diensten die worden aangeboden.

Ook in een winkel of salon met een industriële of vintage uitstraling kan een zwarte toonbank mooi staan. De toonbank kan dan dienen als contrast met de overige interieurelementen, zoals bakstenen muren of ruwe houten planken. Een zwarte toonbank kan op deze manier een belangrijk element worden van het interieur, dat de aandacht trekt en een centrale plek inneemt in de winkel of salon. Over het algemeen geldt dat een zwarte toonbank het beste tot zijn recht komt in een winkel of salon met een stijlvolle en eigentijdse uitstraling. Het is belangrijk om goed na te denken over de manier waarop de toonbank wordt gepresenteerd en gecombineerd met andere interieurelementen, om zo de gewenste uitstraling te bereiken.

De afmetingen voor jouw toonbank

De afmetingen van een toonbank zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de beschikbare ruimte in de winkel, het aantal producten dat je wilt tentoonstellen en de gewenste functionaliteit van de toonbank. Er is dus geen one-size-fits-all antwoord op de vraag welke afmetingen een toonbank moet hebben. Standaard werken wij met een hoogte van 90cm en een diepte van 80cm. De lengte is aanpasbaar op jouw wensen. Liever een andere hoogte of diepte? Ook dat is uiteraard geen probleem.

Het is daarom belangrijk om vooraf goed te bedenken wat je precies wilt met de toonbank en hoeveel ruimte je daarvoor nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld alleen ruimte hebben om producten op te presenteren, of moet de toonbank ook voorzien zijn van lades en/of kastjes om producten op te slaan? Moet er ruimte zijn voor kassa- of betaalapparatuur?

Als je deze vragen beantwoordt hebt, kun je bepalen welke afmetingen de toonbank moet hebben om aan jouw wensen te voldoen. Meet vervolgens de beschikbare ruimte in je winkel en bekijk welke afmetingen binnen die ruimte passen. Houd hierbij ook rekening met de loopruimte in de winkel en eventuele obstakels die de ruimte kunnen beperken. Samen kunnen we kijken naar de toepassing voor jouw zaak. Twijfel je over de afmetingen of over looproutes en gangpaden? Dan kijken we graag mee naar een geschikte toepassing.

De levering en levertijd van jouw toonbank

Voor de levertijd van een toonbank op maat, houden we rekening met ongeveer 4 weken vanaf akkoord op de afmetingen, kleuren en materialen. Afhankelijk van speciale wensen, kan het zijn dat deze levertijd korter of langer is door de inkoop van de gewenste materialen. Wij zorgen dat jouw toonbank helemaal compleet de deur uit gaat bij ons en leveren hem direct bij jouw zaak. Zo hoeft hij alleen nog op de gewenste plek geschoven te worden. Gemakkelijk toch?

Advies over jouw toonbank?

Kom je er niet helemaal uit of wil je toch graag advies voor jouw zaak? Neem dan gerust contact met ons op!
We kijken graag met je mee naar een geschikte oplossing.