Koel vrieskast

Professionele koel- en vrieskasten:
kwaliteit, duurzaamheid en service

Onze professionele koel- en vrieskasten zijn zorgvuldig ontworpen en vervaardigd om aan de behoeften van uw bedrijf te voldoen. Of u nu actief bent in de horeca, de medische sector, de farmaceutische industrie of een andere branche waar koeling en vriezen cruciaal zijn, we hebben een uitgebreid assortiment aan apparatuur die aan uw specifieke eisen voldoet. Onze koel- en vrieskasten zijn voorzien van geavanceerde technologieën die ervoor zorgen dat uw producten op de juiste temperatuur worden gehouden en dat de temperatuur consistent blijft. Dit is van het grootste belang om de kwaliteit en veiligheid van uw producten te waarborgen. Bij PEACK Interior werken we samen met gerenommeerde fabrikanten die dezelfde toewijding hebben aan kwaliteit als wij.

Duurzaamheid & kwaliteit

Kwaliteit en duurzaamheid staan voorop. Onze koel- en vrieskasten zijn ontworpen met een focus op energiebesparing op de lange termijn, wat niet alleen goed is voor uw bedrijfskosten, maar ook voor het milieu. We geloven dat het verbeteren van onze producten kan bijdragen aan een groenere toekomst voor uw bedrijf.

Onze efficiënte koel- en vrieskasten zijn zorgvuldig ontwikkeld met innovatieve technologieën om het energieverbruik te minimaliseren, zonder concessies te doen aan de kwaliteit en prestaties. Hierdoor kunt u genieten van de hoogste standaard van koeling, terwijl u tegelijkertijd uw ecologische impact vermindert en uw kosten op de lange termijn verlaagt. Daarnaast streven we naar samenwerking met leveranciers die dezelfde toewijding hebben aan duurzaamheid en efficiëntie. Geniet van hoogwaardige koel- en vrieskasten die niet alleen uw producten vers houden, maar ook bijdragen aan een duurzame toekomst voor uw bedrijf.

Service die uitblinkt

Als betrouwbare leverancier begrijpen we dat uitstekende service van cruciaal belang is. Bij PEACK Interior staan we altijd klaar om u te ondersteunen bij het vinden van de juiste koel- en vrieskasten voor uw behoeften. Ons team staat paraat om u te adviseren over de beste oplossingen voor uw bedrijf. Of het nu gaat om het kiezen van de juiste maat en capaciteit, het begrijpen van de technische specificaties of het oplossen van eventuele problemen, we zijn er om u te helpen.

Ons assortiment koel- en vrieskasten

Ons assortiment professionele koel- en vrieskasten omvat een breed scala aan modellen en capaciteiten om aan de unieke behoeften van verschillende bedrijven te voldoen. Het assortiment koel- en vrieskasten van PEACK Interior omvat een brede selectie aan producten, waaronder:

1. Displayvriezers: Deze vriezers zijn ontworpen om producten te tonen en tegelijkertijd te bewaren. Ze zijn ideaal voor het presenteren van bevroren voedingsmiddelen en lekkernijen in winkels en supermarkten.

2. Horeca en opslag vriezers: Deze vriezers zijn speciaal ontworpen voor gebruik in de horeca en bieden voldoende opslagruimte voor bevroren voedselvoorraden in restaurants, hotels en andere horecagelegenheden.

3. Vrieskisten: Deze vrieskasten zijn ruim en efficiënt voor het opslaan van grote hoeveelheden diepgevroren producten, zoals vlees, vis en groenten, en worden vaak gebruikt in supermarkten en commerciële keukens.

4. Vrieswerkbanken: Ideaal voor professionele keukens waar ruimtebeheer cruciaal is. Deze werkbanken bieden zowel werkruimte als opslag voor bevroren ingrediënten.

5. Schepijsvitrines: Speciaal ontworpen om schepijs te presenteren in ijssalons en horecagelegenheden. Deze vitrines zijn vaak voorzien van glazen panelen om het ijs zichtbaar te maken voor klanten.

6. IJsblokjesmachines: Voor het automatisch produceren van ijsblokjes, veelal gebruikt in bars, restaurants en hotels voor het koelen van dranken.

7. Koelvitrines: Deze vitrines worden gebruikt om gekoelde producten zoals gebak, dranken en zuivelproducten op een aantrekkelijke manier te presenteren.

8. Eilandkoelingen: Grote koelkasten met open toegang aan alle zijden, waardoor klanten gemakkelijk gekoelde producten kunnen kiezen.

9. Displaykoelingen: Deze koelingen zijn ontworpen om producten op een aantrekkelijke manier te presenteren en zijn ideaal voor het koelen van dranken en andere gekoelde producten in winkels.

10. Open wandkoelingen: Vergelijkbaar met displaykoelingen, maar specifiek ontworpen om aan de wand te worden geplaatst om ruimte te besparen.

11. Opzetvitrines: Deze vitrines worden vaak bovenop een toonbank of bar geplaatst en zijn ideaal voor het presenteren van gekoelde producten in horecagelegenheden.

12. Inbouw koelbakken: Koelbakken die in een werkblad of toonbank kunnen worden ingebouwd voor een naadloze en geïntegreerde uitstraling.

13. Wijnkoelkasten: Speciaal ontworpen om wijnen op de ideale temperatuur te bewaren en te presenteren.

14. Barkoelingen: Deze koelingen worden vaak gebruikt achter de bar om dranken gekoeld en binnen handbereik te houden.

15. Horeca- en opslag koelingen: Koelkasten die geschikt zijn voor gebruik in de horeca en die voldoende opslagruimte bieden voor gekoelde producten.

16. Blast-chillers: Snelle koelapparatuur die voedsel snel terugbrengt naar een veilige opslagtemperatuur, waardoor bederf wordt verminderd. Lees hier meer over blast-chillers.

17. Koelwerkbanken: Werkbanken met geïntegreerde koeling, handig voor het voorbereiden van voedsel en het koel bewaren van ingrediënten. Tip: Bekijk ook onze koeltoonbanken.

18. Saladettes: Koelingen speciaal ontworpen voor het koel bewaren van verse salades en ingrediënten voor bijvoorbeeld broodjes.

19. Pizzawerkbanken: Werkbanken met gekoelde opslag voor het bereiden en bewaren van pizza-ingrediënten.

20. Blikkenkoelers: Speciale koelingen om blikken dranken te koelen en te presenteren.

Welk formaat koel vrieskast is geschikt voor jouw bedrijf?

Het kiezen van het juiste formaat vrijstaande koel vriescombinatie voor uw bedrijf hangt af van verschillende factoren, waaronder de aard van uw bedrijf, de hoeveelheid opslagruimte die u nodig heeft en de beschikbare ruimte in uw bedrijfslocatie. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen om te bepalen welk formaat vrijstaande koel vriescombinatie het meest geschikt is voor uw bedrijf:

1.Opslagbehoeften: Begin met het bepalen van uw opslagbehoeften. Denk na over het soort producten dat u moet koelen en invriezen en hoeveel ruimte ze in beslag nemen. Een horecabedrijf heeft bijvoorbeeld meer opslagruimte nodig voor bederfelijke levensmiddelen dan een klein kantoor. Er zijn veel verschillende maten beschikbaar, van klein tot groot.

2. Capaciteit: Vrijstaande koel vriescombinaties zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten, meestal uitgedrukt in liters. Overweeg hoeveel voedsel of producten u dagelijks moet opslaan en kies een model met voldoende capaciteit om aan uw behoeften te voldoen.

3. Ruimte: Meet de beschikbare ruimte op uw bedrijfslocatie. Zorg ervoor dat de gekozen vrijstaande koel vriescombinatie in de beschikbare ruimte past en nog steeds voldoende ruimte overlaat voor gemakkelijke toegang tot de koelkast en vriezer.

4. Indeling: Bekijk de indeling van de koel vriescombinatie en bepaal of deze geschikt is voor uw specifieke opslagbehoeften. Let op verstelbare planken, laden en compartimenten die u helpen uw producten georganiseerd te houden. Combineer eventueel met ongekoelde kasten voor meer opslag en/of presentatie mogelijkheden.

5. Energie-efficiëntie: Controleer het energielabel van de vrijstaande koel vriescombinatie om ervoor te zorgen dat u een energiezuinig model kiest. Een energie-efficiënte koel vriescombinatie kan uw bedrijfskosten verlagen.

6.Toekomstige groei: Overweeg ook toekomstige groeiplannen van uw bedrijf. Als u verwacht dat uw opslagbehoeften in de toekomst zullen toenemen, is het verstandig om een vrijstaande koel vriescombinatie te kiezen met iets meer capaciteit dan u momenteel nodig heeft.

Zo heb jij lang plezier van jouw koel vrieskast

Het efficiënt laten werken van uw koel- en vrieskasten en het besparen van energie zijn essentieel om kosten te minimaliseren en de levensduur van het apparaat te verlengen. Hier zijn enkele tips om uw koel vrieskast efficiënt te laten werken en energie te besparen:

1.Plaatsing en ventilatie: Plaats uw koel vrieskast op een koele en goed geventileerde locatie, weg van direct zonlicht en warmtebronnen zoals ovens en radiatoren. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte rondom de koel vrieskast is om de warmteafvoer mogelijk te maken.

2.Temperatuurinstellingen: Stel de juiste temperaturen in voor het koel- en vriesgedeelte van uw koel vrieskast volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Een te lage temperatuur kan leiden tot onnodig energieverbruik.

3. Deurrubbers controleren: Controleer regelmatig de deurrubbers op slijtage en beschadiging. Een goed sluitende deur voorkomt onnodig energieverlies door luchtlekken.

4.Ontdooien en reinigen: Ontdooi en reinig uw koel vrieskast regelmatig om ijsophoping te voorkomen. Een ijsvrije koel vrieskast werkt efficiënter en verbruikt minder energie.

5.Organisatie van de inhoud: Houd de koel vrieskast goed georganiseerd en vermijd overbelading. Een goed georganiseerde koel vrieskast maakt het gemakkelijker om te vinden wat u nodig heeft, waardoor de deur minder lang open blijft staan.

6. Niet warm voedsel in de koelkastplaatsen: Plaats geen warm voedsel direct in de koelkast. Laat het eerst afkoelen om onnodig energieverbruik te voorkomen.

7. Energiezuinige modus: Sommige moderne koel vrieskasten hebben een energiebesparende modus die het energieverbruik vermindert. Maak gebruik van deze modus als uw koel vrieskast deze functie heeft.

8. Periodiekecontroleen onderhoud: Laat uw koel vrieskast periodiek controleren en onderhouden door een professionele technicus. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat uw apparaat optimaal blijft presteren.

9. Verlichting: Als uw koel vrieskast is uitgerust met interne verlichting, zorg er dan voor dat u de deur niet onnodig lang open laat staan om de verlichting uit te schakelen.

10. Vervangen van oude apparatuur: Als uw koel vrieskast verouderd is en niet meer energiezuinig is, overweeg dan om deze te vervangen door een energiezuiniger model. Moderne koel- en vrieskasten zijn vaak veel efficiënter en kunnen op de lange termijn kosten besparen.

Het temperatuurbereik van het koel- en vriesgedeelte in een koel vrieskast

Het temperatuurbereik van de koel- en vriesgedeelten van een koel en/of vrieskast kan variëren afhankelijk van het specifieke model en het merk van de koel vrieskast. Over het algemeen hebben professionele koel- en vrieskasten verschillende temperatuur bereiken voor het koel- en vriesgedeelte, om ervoor te zorgen dat verschillende soorten producten op de juiste temperatuur kunnen worden bewaard. Voor het koelgedeelte van een koel vrieskast ligt het temperatuurbereik meestal tussen ongeveer 0°C tot 8°C. Deze temperatuur zorgt ervoor dat bederfelijke levensmiddelen zoals groenten, fruit, zuivelproducten en vlees op de juiste temperatuur worden bewaard om hun versheid te behouden. Voor het vriesgedeelte van een koel vrieskast ligt het temperatuurbereik typisch tussen ongeveer -18°C tot -24°C. Deze lage temperatuur zorgt ervoor dat voedsel veilig kan worden ingevroren en langdurig kan worden bewaard zonder dat de kwaliteit wordt aangetast.

De functies van een koel- en vrieskast voor professioneel gebruik

Een koel- en vrieskast geschikt maken voor professioneel gebruik vereist bepaalde functies en eigenschappen die zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften en eisen van commerciële omgevingen, zoals restaurants, hotels, cafés, ziekenhuizen, enzovoort. Hier zijn enkele belangrijke functies die een koel- en vrieskast geschikt maken voor professioneel gebruik:

1. Robuuste constructie:Professionele koel- en vrieskasten zijn meestal gebouwd met duurzame materialen en hebben een robuuste constructie om bestand te zijn tegen dagelijks intensief gebruik en omstandigheden in een professionele omgeving.

2. Groot koelvermogen: Professionele koel- en vrieskasten hebben vaak een groter koelvermogen om de interne temperatuur snel te herstellen wanneer de deur wordt geopend en om voedsel veilig op de juiste temperatuur te houden, zelfs bij een hoge omgevingstemperatuur.

3. Energie-efficiëntie: Ondanks het grotere koelvermogen, zijn professionele koel- en vrieskasten meestal ontworpen om energiezuinig te zijn om de bedrijfskosten te minimaliseren en het milieu te sparen.

4. Temperatuurregeling: Een nauwkeurige temperatuurregeling is essentieel in een professionele omgeving om ervoor te zorgen dat voedsel veilig wordt bewaard zonder dat het te koud of te warm wordt.

5. Zelfsluitende deuren: Professionele koel vrieskasten zijn vaak uitgerust met zelfsluitende deuren om onnodig energieverlies te voorkomen en om te zorgen dat de deuren niet per ongeluk open blijven staan.

6. Verstelbare planken en lades: Flexibele opslagruimte is belangrijk in een professionele omgeving, omdat de behoeften aan opslagruimte vaak kunnen variëren. Verstelbare planken maken het gemakkelijk om de koel- en vrieskast aan te passen aan verschillende producten en hoeveelheden.

7. Zelfontdooiend: Veel professionele koel vrieskasten zijn uitgerust met een automatisch ontdooisysteem (defrost) om ijsvorming te minimaliseren en om ervoor te zorgen dat de koel vrieskast efficiënt blijft werken zonder handmatige ontdooiing.

8. Eenvoudig schoon temaken: Een gemakkelijk schoon te maken interieur en exterieur zijn van groot belang in een professionele omgeving waar hygiëne een prioriteit is.

Door te kiezen voor een koel- en vrieskast met deze functies, kunt u ervoor zorgen dat uw bedrijf efficiënt kan werken en dat voedsel veilig wordt opgeslagen in overeenstemming met de regelgeving en de hoogste normen van hygiëne. Het is belangrijk om te investeren in hoogwaardige apparatuur van betrouwbare fabrikanten voor een optimale prestatie in een professionele omgeving.

Maatwerk

Bij PEACK Interior begrijpen we dat elk bedrijf unieke behoeften heeft als het gaat om koel- en vriesoplossingen. Daarom bieden we ook maatwerkopties om ervoor te zorgen dat onze producten naadloos aansluiten op uw specifieke eisen. Ons team van ervaren professionals werkt nauw samen met u om uw behoeften te begrijpen en oplossingen op maat te bieden die aan al uw verwachtingen voldoen. Zo kunnen we een koel- of vrieskast voor u inbouwen in een meubel naar wens, zoals een toonbank, balie of bar. Ben je toch op zoek naar een volledige inrichting van jouw zaak? Kijk dan ook eens bij onze partner Emondt KMI.

Uw koel- en vrieskast(en) kopen bij PEACK Interior

Bij PEACK Interior bent u verzekerd van hoogwaardige koel- en vrieskasten die voldoen aan al uw zakelijke behoeften. Met ons uitgebreide assortiment, variërend van displayvriezers en koelvitrines tot vrieswerkbanken en saladettes, bieden wij oplossingen voor elke sector in de horeca, detailhandel en professionele keukens. Onze koel- en vrieskasten zijn niet alleen functioneel en betrouwbaar, maar ook stijlvol ontworpen om uw bedrijfsomgeving een professionele uitstraling te geven.

Ons team staat klaar om u te helpen bij het kiezen van de juiste koeloplossing voor uw specifieke behoeften. Onze klantenservice staat altijd paraat om uw vragen te beantwoorden en eventuele problemen op te lossen. Wanneer u bij ons koopt, kunt u rekenen op uitstekende ondersteuning, snelle levering en professionele installatie.

Bekijk hier ons gehele assortiment vrieskasten